Gimnazija Ljubuški na Sajmu ideja s projektom „MASTERCHEF” osvojila nagradu

Kultura Zabava

ljmas21022015
SARAJEVO – Vijeće učenika Gimnazije Ljubuški s projektom „MASTERCHEF” sudjelovalo jučer u Sarajevu na Osmom Sajmu ideja Volontiraj-kreditiraj 2015. Učenici iz 43 grada odnosno 84 srednje škole s teritorije cijele Bosne i Hercegovine, svojim su glasanjem odlučili da projekti učenika Gimnazije Ljubuški bude podržan.

Želja za upornost i timski rad bila je glavna vodilja učenika koji su zastupajući sve četiri generacije i uz pomoć pedagogice Zdravke Rupčić ujedinili snage i uspješno osmislili i predstavili ovaj projekt u Domu mladih u Sarajevu.

“Projekt „MASTERCHEF” osmišljen je kao kulinarsko natjecanje talentiranih srednjoškolaca u pripremi tradicionalnih domaćih jela s ciljem popularizacije konzumiranja zdravog, kuhanog obroka. Primijetili smo da se među učenicima sve češće pojavljuju različite bolesti zbog pogrešne ishrane pa smo odlučili pokrenuti “Mastershef” koji bi trebao srednjoškolce informirati o pravilnoj prehrani. Projekt je osmišljen kao edukativna vannastavna aktivnost u koju će bit uključene sve srednje škole Županije Zapadnohercegovačke. Bit će organizirana škola kuhanja koju će voditi jedan od najvećih majstora kulinarstva ove regije. Edukacija je zamišljena kao teoretski dio i praktični dio. Teoretski dio bio bi u obliku predavanja o važnost zdrave prehrane, a praktični dio u obliku radionica na kojima bi se radilo na razvijanju kulinarskih vještina. I na kraju bi sve rezultiralo kulinarskim natjecanjem u pripremi domaćih jela, gdje će srednjoškolci moći iskazati svoje kulinarski vještine te podići nivo svijesti o važnosti zdrave prehrane, oživjeti prošlost kroz pripremu tradicionalnih jela, a budućnost ih vidi kao odlične kuhare.” – ispričali su nam voditelji projekta Ivona Rupčić, Matea Ilić i Leonardo Pavlović koji su na Sajmu ideja predstavili Masterchef.

“Već tradicionalno sudjelujemo na ovom Sajmu ideja te smo prije pet godina s projektom Kvisko – Kviz znanja iz opće kulture također osvojili prvo mjesto. Taj Kviz znanja već pet godina uspješno provodimo u našoj školi. Ovaj novi projekt Masterchef ćemo realizirati početkom nove školske godine, u listopadu, u sklopu obilježavanja manifestacije Dani kruha – rekao je Goran Skoko, ravnatelj Gimnazije Ljubuški te dodao kako sajam organizira Udruženje Infohouse. “Novčani fond je prikupljen tokom prošlogodišnjeg Socijalnog dana kada su naši učenici proveli jedan dan radeći kod različitih poslodavaca, a zarađene dnevnice prikupljene su na jednom mjestu i iskoristiti će se za realizaciju projekta. – objasnio je ravnatelj Skoko.

LJportal.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *