VELIĆ: Napravit ćemo sve da pobjedu odnesemo nad Sparsom i iz Sarajeva!

Košarka Sport

ivan velić 22012015
ŠIROKI BRIJEG -Dramatičnu utakmicu na Pecari između Širokog i Sparsa (76:75) je odlučio tri sekunde prije kraja razigravač domaćih Toni Katić kad je kod rezultata 75:73 za Sparse pogodio polaganje i izborio prekršaj za dodatno bacanje, koje je pretvorio u pobjedu i vodstvo od 1:0 u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka BiH.

Široki je stalno vodio, no Sparsi se nisu dali slomiti te su nešto više od 2 minute prije kraja poveli sa 69:68 poenima sa slobodnih bacanja Alekseja Nikoliča.

  • Bila je to očekivano teška i neizvjesna utakmica, nismo ni mislili da će se ekipa Sparsa predati. Imali smo priliku dva-tri puta prelomiti utakmicu, ali nismo uspjeli, oni su se vraćali i došli u priliku da pobijede. Međutim, veliki timovi dobivaju utakmice onako kako smo je mi dobili, znači s vjerom da možemo pobijediti praktički možda izgubljenu utakmicu, a to puno znači za tim i karakter koji smo dosad niz puta pokazali. Za mene je draža pobjeda na ovakav način nego da smo dobili 20 razlike, komentirao je trener Širokog Ivan Velić.
  • To je odrastanje za tim i ovakve utakmice puno znače, dodao je.

Toni Katić je meč završio s 21 poenom, 6 asistencija i 4 skoka, Ivan Novačić je ubacio 16 poena uz 6 skokova, a Josip Bilinovac 6 poena i 10 asistencija. Kod Sparsa su najbolji bili Aleksej Nikolič (15p), Nedim Buza (12p, 6s) i Adi Zahiragić (12p, 4a).

Pred meč je istaknuo da ekipa ne smije dopustiti opuštanje zbog prethodne tri dobivene utakmice protiv Sparsa.

  • Nema govora da je bilo podcjenjivanja protivnika, mi smo imali kontrolu većinu dijela utakmice i trebali je ranije prelomiti. Međutim, oni su izrazito dobro šutirali za tri poena, bili rasterećeni i to se osjetilo. Pogađali su neke teške šutove i zato je bilo neizvjesno, ustvrdio je Velić.
  • Odigrali su puno bolje nego prethodnu utakmicu i držali nas u neizvjesnosti. Ali ovakve utakmice daju pravi karakter timu. Pravi primjer za to je jedan Olympiakos na višoj razini gdje su gubili cijelo vrijeme u polufinalu Eurolige od CSKA, ali imali karakter koji ih je odveo do pobjede. To smo mi napravili ovoga puta, ali na razini ranga koji mi igramo, rekao je Velić.

  • Već šest puta su se sastala ova dva rivala. Prva dva meča su pripala Sparsima, a sljedeća četiri Širokobriježanima.

    • Sve utakmice su zaista teške, primjer su iznenađenja koja se događaju u slovenskom prvenstvu ovih dana, ali to je sport. A da se utakmice pobjeđuju u situaciji kad se one lome, kad su gotovo izgubljene, ne može se stvoriti preko noći. To se stvara godinama, a mi smo to još jednom pokazali, istaknuo je Ivan Velić.

    Uloge se mijenjaju

    Već u utorak je na programu drugi meč polufinala. Tko prvi ostvari dvije pobjede, ide u finale.

    • Uloge se mijenjaju, mi idemo ponešto rasterećeni jer vodimo 1:0 i probat ćemo to iskoristiti. Sve naše utakmice su bile dosta tvrde, neizvjesne, pogotovo u Sarajevu i očekujem ponovno jednu takvu, a mi ćemo napraviti sve da seriju završimo već sad, poručio je Ivan Velić.

    Lukajić: Moramo se potvrditi u Tuzli

    Predvođeni Kanađaninom Bradyjem Heslipom košarkaši Igokee su dominirali protiv tuzlanske Slobode i prvi meč polufinalne serije riješili uz visokih 113:75. Heslip je postigao 35 poena (8/12 za 3 poena), dok je kod Tuzlaka Almir Hasandić dao 16 poena.

    • Raduje me da je bilo dosta trčanja, energija je bila dobra, dobili smo lagano prvu utakmicu, ali to sad moramo zaboraviti i što bolje se pripremiti za narednu u Tuzli. Tek smo napravili prvi korak, a želja nam je što prije okončati polufinalnu seriju i krenuti u borbu za titulu, izjavio je trener Igokee Željko Lukajić.

    POLUFINALE
    Prvi susreti
    Široki – Spars 76:75
    Igokea – Sloboda 113:75
    Drugi susreti
    Sloboda – Igokea uto., 19.00
    Spars – Široki uto., 20.00

    Dnevni list

    Odgovori

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *