FOTO: Biciklistička karavana “prozujala” kroz novi kružni tok u Širokom Brijegu

Ostali sportovi Sport
FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG -Oko 150 biciklista iz sedam zemalja sudjelovalo je danas na Drugoj međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci kroz Hercegovinu pod nazivom “Estrella Damm Hercegovina Classic 2015”.

Organizatori utrke su Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” i Biciklistički klub Mostar. Riječ je o kružnoj utrci sa startom i ciljem ispred Tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, a u dužini od 165 kilometara, tako da je ova biciklistička karavana danas “prozujala” kroz Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški i Čapljinu te kroz općinu Stolac.

Ovogodišnji pobjednik je biciklist iz BK Parizan Dušan Kabala koji je navedenu etapu odvozio za 4:08:03 sata.

Organizatori imaju želju da ovo postane tradicija te da uđe u UCI kalendar.

“Mostar i Hercegovina i ove godine su ucrtani na cestovnoj biciklističkoj karti Europe – istaknuli su organizatori ovog događaja, koji su se zahvalili svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja.

Utrka kroz Hercegovinu uvrštena je u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine kao utrka Premijer lige BiH i novčani nagradni fond iznosi 2.000 KM. U njoj mogu sudjelovati svi licencirani biciklisti, a s obzirom na više kategorija koje će sudjelovati, utrka ima pet ciljeva i to u Širokom Brijegu, Posušju, Grudama, Čapljini i Mostaru.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *