Održano regionalno natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometa

Knjiga Kultura Posušje

posnatzan10052015
POSUŠJE – U subotu, 09. svibnja na Trgu Hrvatskih branitelja u Posušju je održano regionalno natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometa. Natjecanje je organizirano prvenstveno s ciljem unaprjeđenja poznavanja prometne kulture i povećanja stupnja sigurnosti u prometu.

Na natjecanju su sudjelovali učenici u dobi od deset do dvanaest godina iz osnovnih škola s područja Hercegovačko-Neretvanske, Herceg-Bosanske i Zapadnohercegovačke županije, a svaku školu su predstavljati po jedan dječak i jedna djevojčica.

Organizator natjecanja je BiHAMK u suorganizaciji biciklističkog kluba Pony Posušje, dok je pokrovitelj natjecanja Općina Posušje.

U bogatom programu su nastupile i posuške mažoretkinje, koje su odličnim performansom pokazale svoje vještine. Pobjednika je bilo, ali ne i poraženih, druženje i učenje na jedan drugačiji način su izmamili osmijehe na licima svih sudionika. Po završetku natjecanja najbolji učenici su dobili bogate nagrade, pehare i diplome, a Sportsko društvo Suveznici je organiziralo ručak za sve sudionike natjecanja.

Natjecanje je podijeljeno na ekipno i pojedinačno natjecanje:

Ekipno natjecanje:
5. mjesto Osnovna škola Ante Brune Bušića, Rakitno
8. mjesto Osnovna škola Ivana Mažuranića, Posušje
9. mjesto Osnovna škola Vranić-Posušje
11. mjesto Osnovna škola Vranice Dall’era Vir

Djevojčice pojedinačno:
1. mjesto Helena Jukić (Osnovna škola Ivana Mažuranića, Posušje)
2. mjesto Katarina Dumančić (Osnovna škola Ante Brune Bušića, Rakitno)
Pet djevojčica i pet dječaka su ekipa na idućem državnom natjecanju koje se održava u Bihaću 30. i 31.svibnja 2015. godine.

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *