FTV sutra u 19:30 donosi prilog o kriminalu i uzurpaciji državnog zemljišta općine Ljubuški

Ekonomija & Gospodarstvo Ljubuški Politika Vijesti ZHŽ

vinograd 03022015
LJUBUŠKI -Gotovo 3 minute će u sutrašnjem središnjem dnevniku (19:30 sati) Federalna TV posvetiti kriminalu oko uzurpacije više desetaka hektara poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u vlasništvu općine Ljubuški.

Novinari ove TV su jučer snimili video zapis na Plantaži gdje se uništavaju nasadi vinove loze, a kako smo doznali narednih dana Ljubuški će biti u fokusu novinara i drugih televizija (BHT i TV1), jer je Ljubuški postao grad slučaj zbog desetljetnog i sustavnog uništavanja od strane lokalnih političara.

Prilikom snimanja novinari su imali i zahtjev da se udalje s “privatnog zemljišta”. Vinogradi na Plantaži nisu ničije privatno vlasništvo niti su dati u koncesiju. Vlasništvo su općine Ljubuški, čiji se službenici, a osobito načelnik općine i Općinsko vijeće odnose na nezakonit način ne zaštićujući općinsku ili narodnu imovinu.

Cijeli slučaj je pod istragom, a njegova uzurpacija je krenula još 2006. godine, pa je Vlada ZHŽ od Županijskog pravobranitelja Mate Lončara zatražila da istraži i eventualno provede upravni postupak protiv odgovornih osoba. To se odnosi na načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića i bivše premijere Vikora Lasića i Zvonku Jurišića.

Ponavljamo da je Ministarstvo gospodarstva ZHŽ jučer potvrdilo da je zemljište na Plantaži i ono u Otoku vlasništvo općine Ljubuški.

Ljubuski.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *