Zdenko Grbavac: Sigurno bi bilo bolje da imamo prednost domaćeg terena

Ostali sportovi Sport

izvb06052015
LJUBUŠKI – jučer je u prostorijama Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine SEHA ligaš banjolučki Borac na osnovi ždrijeba dobio prednost domaćeg terena u finalnoj seriji doigravanja za prvaka države s ljubuškim Izviđačem.

Prvi meč finalne serije, koja se igra na tri dobivene utakmice, na rasporedu je 9. svibnja u Banjoj Luci, potom se u srijedu igra u Ljubuškom i treći put iznova u Banjoj Luci iduće subote. Eventualnom četvrtom meču će domaćini biti Ljubušaci, a petom Banjolučani.

  • Nismo imali sreće pri ždrijebu, sigurno je da bi bilo bolje da imamo prednost domaćeg terena, ali što je, tu je, borit ćemo se. Možda bude ispalo i dobro, iako žalim što će se eventualna odlučujuća, peta utakmica, igrati u Banjoj Luci, prokomentirao je trener Izviđača Zdenko Grbavac.
  • Ipak se svaka utakmica igra 60 minuta pa ćemo vidjeti, nema predaje, dodao je.

Borac je jedini predstavnik BiH u SEHA ligi gdje su sezonu okončali na osmom mjestu ljestvice između deset klubova (ispred Vojvodine i Radničkog), a momčad trenerskog dvojca Igor Rađenović – Aleksandar Međedović je upisala četiri pobjede, jedan remi i trinaest poraza. Zanimljivo je da su Banjolučani posljednji meč u ovoj ligi odigrali još 18. ožujka protiv hrvatskog Nexea (pobjeda od 30:28), a posljednji natjecateljski ove sezone 25. ožujka u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH protiv Konjuha (pobjeda od 32:29). Momčad je bez pravih utakmica već mjesec i pol dana i to je svakako nedostatak koji će pokušati iskoristiti mlada i poletna momčad Skauta. Ljubušaci se mogu svakako pouzdati u svoju brzinu, eksplozivnost, spremnost na viši ritam i motivaciju, dok je daleko na strani Banjolučana iskustvo i pojedinačna kvaliteta prve postave.

Borac je bez obzira na sve favorit, ali je i mlada ekipa Skauta poslije uspješno apsolviranog prvog dijela sezone puna samopouzdanja i želje napraviti još jedan korak naprijed i dokazati se.

  • Natjecanje u finalnoj seriji za prvaka s Borcem i završnica Kupa je samo još jedan dodatni ispit i nadogradnja za ovu mladu ekipu. Nismo opterećeni rezultatom, ali je normalno da će biti euforije. Svima nama je u interesu odigrati što bolje, da se igrači dokažu i pokušaju pobijediti Borac, izjavio je Zdenko Grbavac.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *