Čime su Ljubojević i FK Borac zaslužili da ih tetoši sarajevska medijska scena?

Nogomet Sport

darko ljubojević 30042015
ŠIROKI BRIJEG – Istinski su me nasmijale žalopojke Darka Ljubojevića u današnjem Dnevnom avazu gdje dopredsjednik NS BiH “drvljem i kamenjem” baca po direktoru domaćeg kluba Draganu Soldi.

Banjalučki “smrad” već godinama strašno zaudara u bh klupskom nogometu, međutim žalosno je što mediji čitavo to vrijeme šute, štoviše, sarajevski mediji tog istog Ljubojevića toliko tetoše da je to žalosno, a što najbolje znaju navijači sarajevskih klubova Sarajeva i Željezničara koji u najvećem broju i posjećuju nastupe svojih klubova u Banjaluci, pa je možda vrijeme da gospoda iz Avaza i drugih medija pokušaju napraviti jednu reportažu s navijačima spomenutih klubova i pitati ih što sve doživljavaju u Banjaluci, te da to usporede s gostovanjima u Širokom Brijegu ili Mostaru.

Ukoliko ne smatraju navijače tih klubova relevantnim osobama za sugovornike na ovu temu neka pokušaju s čelnim ljudima klupskih Uprava Sarajeva i Želje. Čisto da oni javno dadnu jednu usporedbu.

Darko Ljubojević je godinama obični potrčko obitelji Osim i predsjednika NS BiH Elvedina Begića, koji će ovoj gospodi ispuniti sve ono što se od njega zatraži, jer zauzvrat Borac ima puno veće privilegije nego bilo koji drugi klub u Premijerligi BiH. Najbolje to znaju oni koji delegiraju suce, no vjerujemo da će doći dan kada će se i na tu temu javno progovoriti i u javnost iznijeti prljavo rublje.

Postoje četiri kluba u Premijerligi BiH koja su posljednjih godina privilegirana, a među njima prednjači upravo Borac. Vjerovali ili ne, dva kluba koja su najveći trn u oku čelnicima Saveza jesu Široki Brijeg i Sarajevo. Na prvi pogled nepojmljivo (s obzirom na netrpeljivost tih dvaju klubova), ali s obzirom da znamo što se sve u “kuhinji” bh nogometa “skuha” ovaj podatak iznosimo s punom odgovornošću. Za sve to imamo i određenu dokumentaciju, no o tome kada dođe vrijeme za nešto takvo, kada nam Ljubojević bude završavao kao što je nekoć Munib Ušanović!

Nogometaši Borca doživjeli su poraz u Širokom Brijegu u toj uzvratnoj utakmici polufinala Kupa BiH, a onaj tko je gledao utakmicu vidio je da se to zasluženo dogodilo, jer klub domaćin je bio zakinut s nekoliko sudačkih odluka, klub domaćin je promašio niz dobrih prilika, dok je Borac iz jedinog udarca na suparnički gol stigao do gola. Dobro, i to je nogomet, njihovo umijeće i na tome im treba čestitati, međutim igrači iz gostujuće momčadi su bili oni koji su bespotrebno podizali tenzije, stvarali nervozu i kada prime onakav gol kakav im je Wagner zabio u 84. minuti normalno da su razočarani.

Zamislite, Ljubojević i njegovi iz kluba predbacuju Širokobriježanima, između ostalog, da je bilo “dosta nesportskog navijanja i velikog pritiska na igrače Borca, ali i sudačku šestorku”! To su ista ona gospoda iz onog kluba na čijim domaćim utakmicama su četnička orgijanja postala normalna pojava. I oni se javljaju zbog navijanja u Širokom Brijegu, jednoj od “pitomijih” sredina u našoj “Premijerki”.

Koliko je drag Ljubojević sarajevskoj medijskoj sceni dovoljno je vidjeti koliko ga često oslovljavaju sa “legenda Banjalučana”! Osobno sam mislio da su u našem nogometu legende Safet Sušić, Vaha Halilhodžić, Duško Bajević, Enver Marić, Meša Baždarević, Mišo Smajlović, Asim Ferhatović – Hase, Baka Slišković, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović… Ali ne, dragim kolegama je legenda Darko Ljubojević! I onda se zapitamo što nam je nogomet na tako niskim granama?

Ljubojević Širokobriježanima prijeti i disciplinskim prijavama! Čitam, a kroz glavu mi prolaze scene s tih domaćih utakmica Borca, gdje je najnormalnije, ako im rezultat ne ide na ruku, da se po suparničkim igračima i navijačima zaspe kamenicama, ali ne u figurativnom značenju nego baš tako.

“Ni u snu nismo mogli pomisliti da ćemo u Širokom Brijegu biti dočekani, ali i ispraćeni na takav način. Mislim da to, ni mi koji smo sjedili na tribinama, kao ni igrači i stručni stožer, ni u jednom trenutku nismo zaslužili. Takve napade i uvrede nisam odavno i nigdje čuo, a policija umjesto da nas zaštiti, jednostavno nas je izbacila sa stadiona. Zato ćemo poslati službenu prijavu na adresu Saveza u kojoj ćemo opisati do tančina šta smo sve doživjeli, ali i pismo na adresu Širokog Brijega u kojem ćemo se našim domaćinima „zahvaliti“ na gostoprimstvu. Zaboravili su da je Borac klub koji ima ime i tradiciju, a ne jučer formirani klub” – s ogorčenjem je konstatirao Draško Ilić, Predsjednik FK Borca, piše Avaz.

E, to i bilo, što ti “seljački” klubovi koji već 12 sezona uzastopce predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u europskim Kupovima, koji nemaju nijedne marke duga prema bilo kome, kojima nikada nije ni oproštena marka duga za bilo što (jer ga nikada i nisu imali), koji su na širim prostorima primjer uspješnog stvaranja modernog kluba iz tako male sredine, a redovno te “kičkaju”. Zar ne Ljubojeviću i Iliću? Zar je NK Široki Brijeg kriv što ste vi kao klub dužni milijune, što nemate uopće pravu licencu za igranje u Premijerligi usprkos Vašoj “svijetloj” tradiciji, pa Vam se uvijek popušta, jer gdje ćeš da Borca nema među elitom!

Žalite se kako ste u teškoj ekonomskoj situaciji jer nemate podršku ni Grada ni Republike Srpske. Sada i ovdje, na temelju svojih saznanja, odgovorno tvrdim kako ni NK Široki Brijeg nema podršku ni Grada ni Županije a još manje Federacije BiH. Ono što Široki Brijeg ima jeste sposobna klupska uprava na čelu sa Zlatanom Mijom Jelićem, Mirkom Grbešićem i drugim klupskim dužnosnicima. Vi to nemate.

Dakle, Ljubojeviću i Iliću, Vi ste nesposobni, jer ste dopustili da FK Borac, klub tako svijetle tradicije, dospije na tako niske grane. Sami ste krivi. Baš kao što je Vaš trener Vlado Jagodić ponajveći krivac što ste onakvom kukavičkom igrom eliminirani od Širokog Brijega, koji usprkos svim ovim pozitivnostima u organizaciji, što ih nabrojah, ovog proljeća kao momčad nije ništa posebno. Ovaj Široki Brijeg je najlošiji u zadnjih nekoliko sezona. Ali i kao takav Široki Brijeg je još uvijek ispred Vas.

Na kraju “tekstuljka” u Dnevnom avazu Ilić, Ljubojević i ostali navode kako će ponuditi svoje ostavke Skupštini Borca. Što reći nego i bilo je vrijeme. Borcu je uistinu dosta nesposobnjakovića, jer klub takve tradicije konstantno zaslužuje biti u gornjem dijelu poretka bh klupskog nogometa i zato na čelo kluba trebaju doći novi i kvalitetniji ljudi, a nesposobnjakoviće treba što prije skloniti s tako odgovornih funkcija.

Na kraju malo relaksacije uz jedan detalj s utakmice Široki Brijeg – Borac:

[wpdevart_youtube playlist=”PLEa6WnEoQRgBWtlawL_fZkfoJOq9_AQ69″ width=”800″ height=”550″ autoplay=”0″ theme=”dark” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”false” initial_volume=”100″ disable_keyboard=”0″]NB4zjiVsD94[/wpdevart_youtube]

Izvor vijesti: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *