VIDEO: “Mi jednostavno moramo sutra dobiti Borca. Na koji način, kako, manje je bitno”

Nogomet Sport

nksirokibakavagnermario 28042015
ŠIROKI BRIJEG – U redovima Širokog Brijega itekako su svjesni značaja sutrašnje uzvratne utakmice poluzavršnice Kupa BiH protiv Borca, koja se na stadionu Pecara igra s početkom u 19.30 sati. Unatoč krizi rezultata i igre, problemima s neefikasnošću, kao i ozljedama nekolicine igrača, na Pecari se ipak vjeruje u pozitivan rasplet priče u završnici sezone pa tako i u dvoboju s Banjolučanima.
„Mi jednostavno moramo sutra dobiti utakmicu protiv Borca. Na koji način, kako, manje je bitno, ‘umiranje u ljepoti’ bit će u drugom planu u dvoboju u kojem pobjeda znači prolaz u finale Kupa. Ni svi problemi oko sastava ne mogu i ne smiju nam biti opravdanje u slučaju negativnog rezultata. A na to ne smijem ni pomisliti, ne vjerujem u to…“ – kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Blaž Slišković.

Popularni „Baka“ još jednom je istaknuo kako se igrači „Plavo-bijelih“ moraju psihološki podići, vratiti izgubljeno samopouzdanje i preuzeti odgovornost. Borac sigurno, dodao je, neće doći na Pecaru bez ambicije plasmana u finale, a kod svojih igrača inzistirat će na tome da pokušaju „diktirati tempo od prve minute, pritisnuti goste i ako se u tome uspije u prvih pola sata, a pritom još postigne i zgoditak, posao će onda sigurno biti olakšan“.

„U toj napadačkoj, agresivnoj igri moramo biti spremni na polukontre i kontre, Borac ima lagane i brze igrače koji to dobro rade“ – kazo je Slišković, uz dodatak kako je „0:0 vrlo opasan rezultat, psihološki možda čak i opasniji nego da smo u prvoj utakmici izgubili 0:1“.

Mjesta, vremena i prostora za bilo kakve eksperimente u postavi, zaključio je, jednostavno nema. Na raspolaganju je svega 13-14 potpuno zdravih igrača, a izvjesno je jedino da će Široki na teren istrčati s „ofenzivnom formacijom u nakani da što prije postigne gol“.

Kapetan Wagner ustvrdio je kako „sutra nemamo pravo na kiks“.

„Borac je dobar, ali igramo na Pecari, pred našim navijačima i, vjerujem, idemo u finale! A i u prvenstvu je još sve otvoreno. Želimo osvojiti oba trofeja, a ako to ne bude moguće, onda barem jedan“ – kazao je Wagner.

Ono što je sigurno jeste da će se nastaviti prakticiranje da u Kup utakmicama brani Luka Bilobrk. Pandža zbog ozljede nije u konkurenciji, kao ni Damir Džidić, pa bi na stoperskim pozicijama trebali zaigrati Ivica Džidić i vjerojatno Slavko Brekalo, koji je u fazi oporavka. Wagner je i nadalje iscrpljen, međutim krenut će od prve minute, za momčad će konkurirati i sunarodnjak mu Tai. Kresinger još nije onaj pravi i vjerojatno ga neće biti u prvoj postavi, Ćorić se također žali na povredu…

Puno je problema, ali u Širokom Brijegu su svjesni važnosti susreta, pa nema sumnje da će u istoj dati svoj maksimum i pokušati izboriti Europu.

Na utakmicu je najavljen i dolazak skupine od 60-tak gostujućih navijača. Sliškovića smo pitali razmišlja li o jedanaestercima, jer ukoliko ne bude golova u regularnih 90 minuta izvode se jedanaesterci.

“Poslije svakog treninga 5-6 igrača izvodi jedanaesterce i slobodne udarce tako da smo spremni i po tom pitanju, ali o tome ne razmišljamo, jer želimo pobjedu u regularnih 90 minuta. Želim momčad pripremiti na sasvim drugi način, a ne razmišljati da igramo na 0:0″ – kazao je Blaž Slišković.

[wpdevart_youtube width=”800″ height=”500″ autoplay=”0″ theme=”dark” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”false” initial_volume=”100″ disable_keyboard=”0″]GhCC1qD2P8c[/wpdevart_youtube]

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *