Gruđanke pred svojom publikom “razvalile” ekipu iz Bihaća i proslavile titulu prvakinja BiH

Ostali sportovi Sport

grz26042015
GRUDE – Zadnja utakmica novih prvakinja Bosne i Hercegovine pred svojim gledateljima donijela je još jednu sigurnu pobjedu .

Ovaj put protivnik je bila ekipa ŽRK Bihać.

Domaće igračice su prvo poluvrijeme odigrale u punom tempu i stvorile prednost od 21:10,da bi u drugom poluvremenu već počele razmišljati o slavlju koje ih je čekalo poslije utakmice.

Sve igračice koje su bile u sastavu dobile su prigodu odigrati svoju minutažu pa je rezultat na kraju utakmice ostao sa istom razlikom kao i na poluvremenu.

Nakon završetka utakmice cure su se proveselile na parketu dvorane, gdje su nagrađene ružama od strane predstavnika Općine Grude Srećka Mikulića, a svoju proslavu cure su nastavile do kasno u noć.

HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Bihać 40:29(21:10)

19.kolo Premijer liga Bosne i Hercegovine,sezona 2014/2015
Gradska sportska dvorana Bili Brig
Gledatelja 150
Suci:Berjan-Kurteš
Delegat:Pero Marić (Mostar)

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj(11),Anđela Milas(1),Josipa Mikulić,Karla Glavaš 2,Chiara Radić 1,Kornelija Klinac 12(1),Josipa Braćić 6,Leko Jana 1,Andrea Prusina 8,Ana Marija Šimić 6,Klara Mikulić,Anita Azinović 4,Tina Bandić
Trener Zlata Zubac
Sedmerci:2(1)
Isključenja:6 min

ŽRK Bihać: Alma Dizdar(7),Azra Bašanović 10(1),Azra Hafurić,Amanda Bajrić,Enesa Zulić 3,Neira Midžić 7(1),Lejla Ibradžić 2,Emina Nakić,Jasmina Kličić,Tatjana Dukić 1,Elma Alijagić,Ajla Kozlica,Amna Alagić 4,Irena Pajić 2,Emina Dizdar
Trener:Rade Unčanin
Sedmerci:2(2)
Isključenja:8 minuta

Izvor vijesti: Hzrk-grude.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *