Home Vijesti Politika ANTE PAPONJA: Politički terorizam vlada Zapadnom Hercegovinom, zaustavimo ga!

ANTE PAPONJA: Politički terorizam vlada Zapadnom Hercegovinom, zaustavimo ga!

0
ANTE PAPONJA: Politički terorizam vlada Zapadnom Hercegovinom, zaustavimo ga!

LJUBUŠKI – Poštovani sugrađani!

Preksinoć smo bili svjedoci nemilog događaja, koji je teško opteretio naš društveni život i opasno ugrozio sve društvene vrijednosti za koje se zalažemo. Već Vam je zasigurno poznato da se radi o fizičkom, mučkom napadu eksplozivnom napravom na živote i imovinu članova obitelji Bradvica u Ljubuškom, u kojem je jedna osoba fizički ozlijeđena.

Na našu žalost, mnogo činjenica vezanih uz ovaj podmukli nasrtaj, upućuje na to da se ovdje ne radi o klasičnom kriminalnom činu, nego da se radi o kriminalnom djelu koje je u najvećoj mjeri politički motivirano i koje je proisteklo iz očite sprege postojeće aktualne vlasti u Ljubuškom sa kriminalnim strukturama. U prilog ovoj tvrdnji navesti ću samo nekoliko činjenica: glavna meta napada je trebao biti ing. Tihomir Bradvica, javna i društveno angažirana osoba, koja se već duže vrijeme snažno javno angažira na razotkrivanju svih oblika devijantnih društvenih pojava, ne samo u Ljubuškom, nego i na području naše županije, pa i cijelog hrvatskog nacionalnog korpusa u BiH. Ovaj napad ima i svoju povijest ispisanu u proteklom vremenu kroz opetovane prijetnje navedenoj osobi, upozoravajuće grafite, opstruiranje istrage i pokušaje zataškavanja od strane struktura vlasti.

S druge strane, aktualna općinska vlast nije našla za shodno uopće se javno oglasiti o ovom činu, a kamoli ga osuditi ili iskazati solidarnost sa žrtvama ovog nedjela, čime je našoj cijeloj zajednici nanijeta velika šteta i sramota.

Na koncu, i organi sigurnosti su se površnom istragom, te prilično tendencioznim kvalifikacijama ovog incidenta uključili u pokušaj minimiziranja i zataškavanja istog.

Međutim, i ovaj događaj nam može poslužiti da izvučemo prave spoznaje o dubini društvene degradacije u kojoj se nalazimo. Stoga ovim putem pozivam sve naše građane da javno osudimo ovaj podmukli čin. Pozivam Vas da zajedno stanemo u obranu naših društvenih vrijednosti, da zajedno stanemo u obrani života i imovine naših ljudi, da zajedno obranimo prostor javnog govora i da zajedno promijenimo političko stanje u kojem se, vjerujem, nezasluženo nalazimo!

Zavezanih očiju i zatvorenih usta nećemo moći iskoračiti u bolju budućnost!

Mr.sc. Ante Paponja