LJUBUŠKI – Devetnaesti po redu izbor najuspješnijih sportaša Ljubuškog, ipak, se nešto razlikovao od dosadašnjih.

Naime, svih pet kategorija koliko se bira do sada je po pravilu „pripadalo rukometu“, s jednom ili dvije izmjene u imenima. Ove godine „u igru“ su upala i dvojica sportaša koji u pojedinačnoj konkurenciji ostvaruju svjetske rezultate, triatlonac Andrej Vištica i Adis Jakić, prvak u Natural boddy buildingu.

Nakon rasprave uoči izbora iz konkurencije je otpao Adis Jakić, inače sportaš godine u BiH po izboru Olimpijskog odbora, on će dobiti priznanje za promicanje svog sporta koji je na ovim prostorima još uvijek nepoznanica.

Najbolji športaš Ljubuškog za 2015. godinu je triatlonac Andrej Vištica, a najbolja športašica rukometašica Marija Boras.

zrk_izvidjac_zrinjski_2015_001

Najbolji sportski klub je RK Izviđač, titula najboljeg športaša do 18 godina pripala je rukometašici Martini Šumelj, vratarki ŽRK Izviđač, a najbolji športaš do 18 godina je rukometaš Izviđača David Mandić.

U organizaciji Službe društvenih djelatnosti izbor su izvršili ljubuški novinari, a svečano proglašenje upriličit će se povodom obilježavanja Dana općine Ljubuški.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški