Anđela Soldo: „Nemojte nikada odustati, slijedite svoje ciljeve“

Mlada Širokobriježanka Anđela Soldo uspješna je karatašica Karate kluba „Široki“. Osim što je bila na mnogobrojnim natjecanjima nedavno je postala državna prvakinja Bosne i Hercegovine u svom prvom seniorskom nastupu u kategoriji -50 kg.

„Karate treniram od svoje 6. godine, a upisala sam ga na nagovor svog rođaka koji je prije trenirao karate i imao mnoge medalje“, izjavila je mlada karatašica.

Anđela Soldo već tri godine nosi smeđi pojas te se trenutno bori u kategoriji mlađih seniorki -50 kg. Ima oko sto medalja i bila je na mnogim natjecanjima.

„Najdraža mi je brončana medalja koju sam osvojila na Balkanskom prvenstvu koje se održavalo u Dubrovniku 2015. godine te naravno i državna medalja“, rekla je Anđela.

Trening je svaki dan od ponedjeljka do petka koji traje jedan sat te svaki put je točno određeno što će raditi. Vikendom većinom idu na natjecanja, a kada su neki važniji turniri u pitanju imaju i dva treninga na dan.

Ističe da je na seniorski nastup državnog prvenstva BiH otišla zbog iskustva i na nagovor svog trener jer je mlađa seniorka i da nije nikako očekivala medalju.

„Nisam ništa očekivala, prvi meč sam dobila 5:0, drugi 8:0, a treći je bio finalni meč koji sam dobila 1:0 i postala državna prvakinja BiH“, izjavila je Širokobriježanka.

Ambiciozna karatašica Anđela se na državnom prvenstvu BiH na seniorkom nastupu borila protiv dosta starije djevojke od nje te koja je već prije bila državna prvakinja.

„Najveću podršku mi pruža obitelj i trener“, kaže Anđela.

Nakon završene srednje škole planira upisati Kineziološki fakultet na Sveučilištu u Mostaru i nastaviti se baviti karateom.

„Vjerujte u sebe, nemojte unatoč svemu odustati, idite naprijed i kad-tad ostvarit ćete svoje ciljeve“ poručila je Anđela Soldo mladim karatistima.

SirokiBrijeg.info / Katarina Viktorija Mabić