Anamarija Čolić nova je predsjednica Vijeća mladih općine Posušje

POSUŠJE – U srijedu, 19. listopada 2016. godine, održana je izborna Skupština Vijeća mladih općine Posušje.

Trideset (30) prisutnih delegata izabralo je novo rukovodstvo. Predsjednik Skupštine naredne dvije godine biti će Tin Šušnjar, dok će funkciju zamjenika predsjednika Skupštine obavljati Anita Banožić.

Nadzorni odbor čine tri osobe: Iva Grubišić, Hrvoje Grubišić i Mate Lončar koji će u narednom mandatu biti i predsjednik Nadzornog odbora Vijeća mladih općine Posušje.

Upravni odbor broji 6 članova, a oni su: Veronika Jukić, Marko Grbeša, Teo-Frano Knezović, Jozo Kolobarić, Tomislav Jukić i Anamarija Čolić.

Funkciju tajnika obavljati će Tomislav Jukić, dok će drugi dopredsjednik biti Teo-Frano Knezović. Prvi dopredsjednik Vijeća mladih općine Posušje biti će Jozo Kolobarić, dok će funkciju Predsjednika Vijeća mladih općine Posušje u naredne dvije godine obavljati Anamarija Čolić.

U petak, 21. listopada 2016. godine, održan je svečani dio Skupštine. Više od 100 naših članova, suradnika, kolega i dragih prijatelja okupilo se na svečanosti, a na samom početku imali su priliku pogledati kratki video zapis u kojem je prikazano sve što se radilo u protekle tri godine aktivnog djelovanja. Nakon toga, voditeljica je pročitala pismo podrške, koje je uputio predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje, gospodin Ivan Pavković, u kojem je izrazio snažnu podršku radu Vijeću mladih, te poželio nastavak dobre suradnje na razini udruga.

Prvi se obratio dojučerašnji predsjednik Mate Lončar, koji je govorio o aktivnostima, suradnji sa drugima, projektima, djelovanju i drugim temama. Sljedeći govornik bio je gospodin Luka Krstavnović, dugogodišnji aktivist i osoba koja je od samog početka u svim pričama vezanim za Vijeća mladih. Luka je istaknu važnost povezivanja mladih, njihove bolje komunikacije i zajedničkog djelovanja. Obratio se i Službenik za pitanja mladih Županije Zapadnohercegovačke, gospodin Josip Primorac, koji je istaknu važnost suradnje županijske razine vlasti sa predstavnicima mladih.

Predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje, gospodin Ivan Lončar, pozdravio je sve prisutne u svoje osobno ime i načelnika općine posušje gospodina Branka Bage. Lončar je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom općine Posušje i Vijeća mladih, te naglasio kako će općina Posušje uvijek biti na raspolaganju za podršku aktivnostima Vijeća mladih u Posušju. Posljednja se obratila novoizabrana predsjednica, Anamarja Čolić, koja se zahvalila kolega na povjerenju, pozvala sve na suradnju i najavila nove projekte koje će Vijeće maldih u Posušju provoditi.

Na kraju, Mate Lončar i Anamarija Čolić, uručili su Zahvalnice za suradnju i podršku u radu Općini Posušje i Radio Posušju, a dvije Zahvalnice za suradnju i podršku u radu biti će uručene u narednim danima tvrtki Binvest d.o.o. i Mesnoj industriji Rakitno.

Vijeće mladih općine Posušje