Aktualni bh. prvak Izviđač sastavlja ekipu za nastava sezone uz nekoliko novih pojačanja

Promjena u redovima aktualnog bh. prvaka Izviđača CO ipak ima. Međugorac Marko Ivanković se vratio, a, premda su u klubu bili tajanstveni, u Ljubuški stiže i Ratko Nikolić, iskusni pivot iza kojega je bogata karijera.

Provjeren vratar

Što se tiče odlazaka, jedino je Zadranin Ivan Čirjak digao sidro. Povratkom Ivankovića trener Zdenko Grbavac će na raspolaganju, uz iskusnijeg Kvesića, te nadarene 18-godišnjake Antu Grbavca i Ivana Ereša, imati još jednog provjerenog vratara. Čirjak se jesenas nije uspio nametnuti, pa su stručni stožer i uprava zaključili da mjesto desnog vanjskog, uz Rodina, pokriju igračima iz svog “inkubatora”.

Nikolić prolongirao mirovinu

Ratko Nikolić posebna je priča. Iako još nije potpisao ugovor, Nikolić je medijima otkrio planove prema kojima stiže u Ljubuški. Uglavnom, izjavio je kako više nije planirao igrati, međutim, nakon kontakata s trenerom Grbavcem odlučio je prolongirati igračku mirovinu te se za koji dan može očekivati u gradu hercega Stjepana. S obzirom na igračko iskustvo bivšeg igrača Šamota, pa Crvene zvezde, Borca, Sintelona, Veszprema, Altee i San Antonija, te Koldinga, dolazak bivšeg kapetana srbijanske reprezentacije za skaute će biti pojačanje. Pozicija kružnog igrača nedovoljno je pokrivena u Izviđaču, uz Čuturu i Markovića, prošle jeseni po potrebi su uskakali vanjski igrači, najčešće Šarac i Grgić. Dolaskom Nikolića taj problem će biti riješen.

Jesenas je odigrano 14 utakmica SEHA lige, a Ljubušacima predstoji proljeće puno izazova. Preostale su još četiri utakmice SEHA lige, prva 5. veljače u gostima protiv Veszprema, a zatim tri domaće – 28. veljače Metalurg, 7. ožujka Gorenje, a 14. ožujka Vardar. U Izviđaču CO su zacrtali – u SEHA ligi pokušati učiniti koliko se može, a primarni cilj ostaje obrana naslova prvaka. Upravo bi nova titula skautima jamčila još jednu sezonu u SEHA ligi.

Dušan Musa / Vecernji.ba