Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Ako ne smisle još nešto: Vrtići kreću od 15. svibnja, a ugostiteljski objekti sa vanjskim prostorom od 28. svibnja s radom!

Ako ne smisle još nešto: Vrtići kreću od 15. svibnja, a ugostiteljski objekti sa vanjskim prostorom od 28. svibnja s radom!

0
Ako ne smisle još nešto: Vrtići kreću od 15. svibnja, a ugostiteljski objekti sa vanjskim prostorom od 28. svibnja s radom!

Vrtići u Federaciji s radom počinju u drugoj fazi popuštanja mjera, 15. svibnja, dok će se ugostiteljski objekti radu vratiti 28. svibnja, što će ujedno biti i treća faza popuštanja donesenih mjera doznaje hercegovina.info.

U prvoj fazi, od. 1. svibnja s radom su započeli mali obrti, među kojima su prvi svoja vrata otvorili frizerski i kozmetički saloni, trgovine (van tržnih centara), pijačni i tržni prostori u zatvorenom, a u punom kapacitetu specijalističko-konzultativne usluge počele su pružati i bolnice.

Kako doznajemo Hercegovina.info, druga faza popuštanja mjera ide od 15. svibnja. Od tog datuma omogućit će se: javna okupljanja do 10 osoba u zatvorenom prostoru, svoja vrata otvorit će muzeji, umjetničke galerije i knjižnice.

Vježbe i praktični rad u ustanovama visokog obrazovanja bit će dozvoljene manjim grupama do 10 studenata, a trenažni procesi odvijat će se u prilagođenim uvjetima. U drugoj fazi krenut će gradski i prigradski prijevoz, a s radom će započeti i vrtići. Jednako tako, biti će omogućena posjeta u ustanovama socijalne zaštite (osim ustanova za smještaj starijih osoba) i kazneno – popravnih zavoda.

U trećoj, ujedno i posljednjoj fazi, od 28. svibnja, radu će se vratiti ugostiteljski objekti – samo bašte i tarase, ugostiteljski objekti u hotelima (samo za goste hotela), tržni centri, privatne stomatološke ordinacije te sportski i rekreacijski centri.

Plan popuštanja odvijat će se u skladu s epidemiološkom situacijom u Federaciji.

Hercegovina.info