72 momčadi i oko 800 dječaka odradilo 5. malonogometni turnir za mlađe dobi u Ljutom Docu

Mjesec i pol trajao je 5. malonogometni turnir za mlađe dobi “Mabo Biograci – Ljuti Dolac 2016.” na kojem su nastupile 72 momčadi iz raznih klubova diljem Hercegovine, piše Večernji list BiH.

Momčadi iz cijele regije

– Igrale su momčadi iz Širokog, Mostara, Čitluka, Međugorja, Ljubuškog, Čapljine, Stoca, Gruda i Posušja. Sve su utakmice igrane u modernoj dvorani Vaske benz u Ljutom Docu, a nastupili su u ranim malonogometnim družinama nogometaši – članovi hercegovačkih klubova iz raznih stupnjeva natjecanja i polaznici nogometnih škola. Spomenimo Zrinjski, Široki, Branitelj, NK Mostar, Brotnjo, Grude, Čapljinu, Posušje, Stolac, Slogu Ljubuški, Blato… S klupe su ih vodili brojni poznati treneri i nogometni zaljubljenici, kao što su Mario Maka Ivanković, Danijel Bajkuša, Branko Kolobara, Sejo Rebac i drugi, rekao nam je Tihomir Tiša Miličević koji je i za ovaj turnir “potegao” kao jedan od ljudi iz organizacije turnira, uime lokalnoga nogometnog kluba Blato.

Odigrano 800 utakmica

Sve je bilo jednako uspješno kao i prethodnih godina:

– Ako su se prvih godina igranja turnira znale dogoditi nekakve poteškoće, ove smo ih godina izbjegli zahvaljujući iskustvima. Mali je problem bilo hladno vrijeme, pa smo jedan turnus igranja preskočili i odgodili za sljedeći vikend. Nije nas to puno poremetilo. Gosti su kući otišli zadovoljni i s obećanjem: “Eto nas opet, dolazimo i na 6. turnir”. Moram pohvaliti suce koji su se trudili. Sutkinja Emilija Mustapić te suci Dražen Mustapić i Franjo Lasić odsudili su više od 200 utakmica na zadovoljstvo, igrača, trenera i publike, među kojom je u na svim utakmicama bilo puno roditelja mladih igrača, kaže Tihomir Miličević uvjeren da se među njima kriju mnogi koje čeka lijepa karijera.

Među više od 800 dječaka koji su igrali, najbolje momčadi otišle su kući “okićene” medaljama i peharima za 1. i 2. mjesto u svim dobima. Također, nagrađeni su i najbolji pojedinci u svim kategorijama.

Marko Knezović / Vecernji.ba