ŠIROKI BRIJEG – Dok su mnogi jučer sa svojim životnim odabranikom ili odabranicom proslavljali svoje prvo Valentinovo, u širokobriješkom naselju Dubrava, bračni par Rade (91) i Iva (90) Jelić uz svoju obitelj svetom misom su obnovili svoju vjernost, odanost i ljubav u 62. godini bračnog zajedništva.

Na Valentinovo davne 1954. godine u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu, Rade i Iva su sklopili brak i tada su jedno drugome pred Bogom kazali kako će u braku za cijeloga svoga života jedno drugo ljubiti i poštovati, obećali vjernost u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti u sve dane života svoga. Ako od Boga prime djecu da će ih odgajati po zakonu Krista i njegove Crkve.

jelići62godine-braka-14022016-3

Tako i bi svih ovih 62 godine. Dobili su četvero djece: Vladu, Slavu, Božu i Miru, 9 unučadi i 6 praunučadi koji žive u poštenju, skladu, ljubavi i zakonu Krista i njegove Crkve.

Svetu misu i obnovu zavjeta u obiteljskom domu uz brojne članove obitelji predvodio je don Žarko Kraljević koji je također iz Dubrave, a koji živi u Zagrebu i salezijanac u mirovini.

jelići62godine-braka-14022016-2

Ovim činom ovaj bračni par može biti primjer mnogim mladim obiteljima da se ipak može nekoga poštivati i voljeti sve dane svoga zajedničkog života, kakve god prepreke i nesuglasice među njima bile jer one su sastavni dio svake zajednice koje samo dolaze i prolaze kao sve ostalo.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info