6. Cheerleading i Cheerdance prvenstvo BiH 20.ožujka u Grudama

GRUDE – 6. Cheerleading i Cheerdance prvenstvo Bosne i Hercegovine održava se 20.03.2016. godine s početkom u 12:00h u SŠ Antuna Branka Šimića u Grudama.

Grude će biti domaćini preko 700 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine koji će se boriti za All Star ( cheerleading ) i Dance Star ( cheerdance ) titulu prvaka države. Generalni pokrovitelj prvenstva je Općina Grude. Na prvenstvu će ove godine nastupiti i gosti iz Hrvatske. U pauzi između dva natjecanja održava se tradicionalno izbor za Miss Mini Navijačica Bosne i Hercegovine. Ove godine suci dolaze iz Slovenije, Hrvatske i Italije, te po prvi put prvenstvo ima suca iz Bosne i Hercegovine, točnije safety judge.

Cheerleading sport iz godine u godinu sve više raste i u našoj zemlji, a trenutno prednjači Zapadnohercegovačka Županija gdje je prije 7 godina sve i započelo. Prva dva mjesta u timskim disciplinama, te prvo mjesto u duo disciplinama plasirati će se na Europsko prvenstvo koje se početkom srpnja održava u Beču glavnom gradu Austrije.

SirokiBrijeg.info