Na 36. sjednici OV-a Ljubuški dodijeljena koncesija tvrtki ALBA na 12 godina, kraj “sage” o izgradnji golf-igrališta

LJUBUŠKI – “Predmet vezan uz tvrtku Nativa je u potpunosti završen. Potpisan je sporazum da uplatom dogovorenog iznosa od 1,500.000 KM prestaju sve obveze između dviju strana.

Po uplati povučen je ovršni zahtjev i konačno je taj predmet u potpunosti završen što se tiče svih obveza Općine Ljubuški”, rekao je ljubuški načelnik Nevenko Barbarić na 36. sjednici OV-a Ljubuški i time označio kraj sedmogodišnje “sage” o izgradnji golf-igrališta u Ljubuškom. Ta je tema dugo bila predmet političkih prepucavanja i sporenja, a ako joj je, kako reče načelnik, došao kraj, to je događaj za pozdraviti.

Općinski vijećnici su primili k znanju tri informacije: o radu u 2015. i programu rada za 2016. godinu Doma zdravlja Ljubuški i Crvenog križa Ljubuški te o stanju sigurnosti u 2015. godini na području općine Ljubuški. Vodila se rasprava o dodjeli koncesije tvrtki ALBA za obavljanje poslova prikupljanja i odvoza komunalnog otpada na području općine Ljubuški.

Na javni natječaj prijavila se samo tvrtka ALBA, koja je zadovoljavala postavljene kriterije i povjerenstvo je predložilo da joj se dodijeli koncesija. Dobroslav Bukmir je upitao zašto se nije prijavilo i domaće komunalno poduzeće Parkovi, uložilo određena sredstva i obavljalo unosan posao. Načelnik Barbarić je odgovorio kako je očekivao da će se javiti još dvije-tri tvrtke iz županije i da bi JP Parkovi trebao uložiti oko 1,000.000 maraka, za što sada nema mogućnost. Uz četiri glasa protiv, rješenje o dodjeli koncesije ALBA-i na 12 godina je usvojeno. Također je usvojena odluka o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području općine Ljubuški kao i prijedlog zaključka o zamjeni nekretnina između Općine Ljubuški i poduzeća Mucić & Co.

Vecernji.ba