32 medalje te 4 pehara u ekipnim plasmanima za TKD “Poskok” na Prvenstvu BiH u sportskoj borbi i tehnici

U nedjelju 14.5.2017. održalo se Prvenstvo BiH u sportskoj borbi i tehnici za sve uzraste u olimpijskom taekwondou. Organizator prvenstva je bio Taekwondo savez BiH a domaćin prvenstva taekwondo klub Bugojno. U Bugojnu se okupilo 473 prijavljena natjecatelja iz 35 klubova, koja su svoje znanje i sposobnosti pokazivala na 7 sportskih borilišta.

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je sa 39 natjecatelja od kojih se 13 natjecalo u tehnici a 26 u sportskoj borbi.

Najuspješniji posuški seniori su Kristian Miličević, prvak BiH u sportskoj borbi u kategoriji +87 kg i Danijel Boban seniorski prvak BiH u tehnici.

Posuški su tehničari ostvarili očekivano dobar rezultat sa maksimalnim učinkom te nakon titule ekipnih prvaka Federacije BiH u tehnici osvojili i titulu ekipni prvaka Države za 2017 godinu. Od 10 kategorija u koliko su nastupili na prvenstvu Države u tehnici „Poskoci“ su osvojili 9 zlatnih medalja, od toga 7 u pojedinačnim nastupima, 1 u mješovitom paru i 1 u muškom timu.

Zlatne medalje u tehnici osvojili su senior Danijel Boban, juniori Mate Dragoja, David Dumančić i Anela Jukić te kadeti Matej Bešlić, Sara Grubišić i Iva Tomić. Srebrne medalje su osvojili seniorka Lucija Bašić, juniorka Martina Grubišić i kadeti Jelena Bakula i Luka Landeka dok je brončanu osvojila kadetkinja Manda Pekas. U mješovitom paru zlato su osvojili seniori Danijel Boban i Lucija Bašić, a u muškom timu Danijel Boban, Mate Dragoja i Igor Gavrić također su osvojili zlato.

U ekipnom poretku seniora taekwondo klub „Poskok“ je zauzeo 3 mjesto sa osvojenom zlatnom medaljom Kristiana Miličevića u kat. Seniora +87 kg te brončanim medaljama Marina Begića u kat. -74 kg i Karla Galića u kat. -80 kg.

Seniorke su osvojile dvije srebrne medalje, Martina Kovač u kat. -57 kg i Mihaela Senjak u kat. – 46 kg te se pozicionirale na 6 mjesto u Državi.

Juniorka Ružica Crnogorac je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki -55 kg a Marija Crnogorac brončanu u kat. Juniorki +68 kg pa su posuške juniorke u ekipnom plasmanu zauzele 3 mjesto.

Posuški kadeti, braća blizanci Ilija i Slavo Jukić su imali peh i obojica se ozljedila u četvrtfinalnim borbama koje pobjeđuju a nakon toga odustaju od daljnjeg nastupa te osvajaju brončane medalje.

Mlađe kadetkinje osvajaju ekipno 3 mjesto u svojoj konkurenciji dok pojedinačno zlato u kategoriji mlađih kadetkinja do 39 kilograma osvaja Rafaela Čutura. Franka Sabljo osvaja srebrnu a Lucija Miličević, Antea Kraljević, Klara Grubišić i Lukas Čale osvajaju brončane medalje.

Taekwondo klub „Poskok“ na ovom Državnom prvenstvu osvaja ukupno 32 medalje od kojih 12 zlatnih, 9 srebrnih i 11 brončanih te 4 pehara za ekipne plasmane.

” Ovo je bilo dosta uspješno Prvenstvo za nas, odradili smo dobre pripreme i to se osjetilo u nastupima. Nažalost neki naši natjecatelji su bili ozlijeđeni i nisu mogli odraditi kompletne pripreme što se također osjetilo u njihovim borbama a neki su se ozlijedili na samom natjecanju te nisu mogli nastaviti sa natjecanjem. Ono što nam je bio cilj koji smo na kraju i ostvarili je to da smo potvrdili svoju dominaciju i rezultat sa prvenstva Federacije kad je u pitanju natjecanje u tehnici (formama), a za to su najzaslužniji treneri Danijel Boban i Lucija Bašić koji su ih trenirali. Također i u sportskoj borbi smo pokazali da smo jedni od najboljih u državi. Naši borci su gubili jedino od prvaka svojih kategorija koji su stariji sa puno više iskustva na velikim natjecanjima, i to tijesnim rezultatima. U nastavku sezone nas očekuje nekoliko prijateljskih natjecanja u Hrvatskoj i BiH te pripreme za Hrvatske svjetske igre koje su održavaju u Zagrebu u Srpnju ove godine, gdje će nastupiti naši borci i tehničari. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u organizaciji odlaska na ovo Prvenstvo, sponzorima, trenerima, roditeljima i našim navijačima te velike čestitke mojim sportašima koji su ostvarili rezultate” – Kazao je na kraju Petar Boban, glavni trener kluba.

SirokiBrijeg.info