Ljubuški maratonac Zlatko Mišetić jedan je od rijetkih koji se može podičiti s oko 170 medalja i pehara

LJUBUŠKI – O svome bogatom opusu, ovaj rekreativac iz Ljubuškog priča za Dnevi list nakon što su ga posjetili u njegovom rodnom Grabovniku. Pokazujući brojne fotografije i medalje, Zlatko je s ponosom istaknuo kako je trčeći obišao gotovo cijelu Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku.

Započeo u 45-oj

“Počeo sam trčati u 45-oj godini života, a prvi maraton koji sam odradio bio je na relaciji Polog – Široki Brijeg. Nakon toga sam nastavio nizati mnogobrojne nastupe, iako se do tada nisam bavio nikakvim sportom. Isto tako, trčao sam mnogima u čast, najviše za generala Antu Gotovinu, košarkašku legendu Dražena Petrovića, kao i za svoje prijatelje od kojih izdvajam fra Marka Juriča“, kazao je Zlatko. Također, tura koju će posebno pamtiti je i ona od Imotskog do Čapljine u dužini od 70 kilometara, za koju je dobio i novčanu nagradu u iznosu od 500 maraka. Pričao nam je i o maratonu u spomen na svoju pokojnu suprugu Javorku za koju je trčao šest sati na relaciji dugoj 50 kilometara. Tih se vremena Zlatko rado prisjeća, dok je, što se tiče sponzora, danas situacija posve drugačija. Sve je manje novčanih sredstava koja su mu potrebna za odlazak u inozemstvo kako bi se predstavio na tamošnjim natjecanjima. No, on ipak ne gubi nadu, budući da je dobio obećanje za odlazak preko granice.

Nedostatak novca

“Bez obzira na nedostatak novca, nadam se da će mi dr. Ivan Bušić iz Posušja ispuniti dano obećanje za odlazak u Italiju u ožujku ove godine. Radujem se tom putovanju, a nadam se da će ih biti i više“, optimističan je naš sugovornik koji se rado odaziva na ture povodom vjenčanja, rođendana ili, pak, nekih drugih prigoda. Želja mu je i da ga posjete neke od televizijskih ekipa jer se, kako kroz smiješak kaže, neće pokajati.

Dnevni list