STARI DELIKVENT: Ministar MUP-a ZHŽ Zdravko Boras fizički napao građanina Ljubuškog

LJUBUŠKI – Kriminalno ponašanje ministra MUP-a ZHŽ Zdravka Borasa zasjenilo je prezentaciju održanu 7. prosinca uvečer u Gradskoj vijećnici Ljubuški.

Ministar Boras je, neposredno pred početak prezentacije, pred nekolicinom svjedoka, prvo verbalno, riječima “Ukopat’ću te!” a potom i fizički napao građanina Ljubuškog, zadavši mu udarac šakom u donji dio trbuha, piše portal Ljubuski.net.

Oštećeni građanin je, po napadu, pozvao policiju, koja je uzela iskaz, u kojemu je, poimenice, navedeno 5 svjedoka. Kako se doznaje, Tužiteljstvo ZHŽ je pokrenulo kazneni postupak.

Pojedini svjedoci, zaspolenici Općine Ljubuški, su, prvotno, potvrdili kako je došlo do udarca, ali su kasnije izjavili kako to neće potvrditi. Navodno se na njih vrše pritisci. No, postoje i drugi svjedoci koji neće podleći ucjenama te će svjedočiti istinito.

Nakon što smo zatražili očitovanje, glasnogovornik Uprave policije ZHŽ Damir Čutura nam je, putem elektroničke pošte, odgovorio sljedeće:

“Policija postupa po zaprimljenoj prijavi odnosno provjerava navode iste. Po okončanju policijskog postupanja javnost ćemo izvijestiti o rezultatima.”

Što će policija napraviti protiv, ili u korist svoga ministra ostaje za vidjeti u sljedećim danima, budući da se moraju opredjeliti ili za zaštitu građana ili zaštitu kriminala.

Danas je i Federalna televizija došla u Ljubuški napraviti reportažu za večerašnji Dnevnik, no ministar Boras je odbio dati izjavu, a glasnogovornik Čutura im je obećao priopćenje. Novinar FTV je potvrdio kako se čuo s premijerom Zdenkom Ćosićem, koji je na putu, i koji je kazao kako će se očitovati kada dobije sve informacije.

Odgovornost političkih mentora

Velika ljudska i politička odgovornost leži na ministru MUP-a Borasu, ali i na njegovim političkim mentorima koji su ga, unatoč njegovoj upitnoj prošlosti, postavili na to, iznimno odgovorno, mjesto. U ljudskost sumnjamo, ali politička odgovornost je neizbježna.

Svjedoci smo kako je srbijanski premijer Aleksandar Vučič, drugi dan smijenio državnog ministra obrane, nakon što je ovaj uputio par neprimjerenih riječi novinarki.

Ovaj nemili događaj je tužni, ali neizbježni rezultat politike neodgovornosti i brojnih nezakonitosti koje se odvijaju pod okriljem odnarođene vlasti. Kriminal se zataškava, često i štiti, pa nije ni čudno što pojedinci izgube kompas uvjereni u svoju nedodirljivost. Koliko znamo, kompas ministra Borasa ne funkcinira već dugi niz godina. Postavljanje takve osobe za ministra i to baš u ministarstvo koje primarno ima štititi zakon, život i imovinu građana, dovoljno govori o politici i interesima koji iza toga stoje.

Ljubuski.net