24 godine od osnutka Radio postaje Široki Brijeg

ŠIROKI BRIJEG – Radio Široki Brijeg utemeljen je 10. travnja 1992. godine. Od malog radija u prvim godinama svog života, programske sheme s vlastitom proizvodnjom programa od samo nekoliko sati dnevno i čujnosti tek u dijelovima širokobriješke općine, RŠB danas emitira 24 sata dnevno vlastitog programa, od toga čak 15 sati (od 7 do 22) govornog dijela.

Program emitira na tri različite frekvencije – 92.7, 93.1 i 102.3 MHz – uz čujnost na području Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije, a putem interneta (streaming) može se slušati i u cijelom svijetu.

Cjelodnevni program stvara i realizira desetak stalno zaposlenih novinara, voditelja i tehničara, uz potporu nekolicine vanjskih suradnika, a u prvom planu su otvoreni kontakt-programi sa slušateljima, javljanja uživo i, naravno, uz glazbu, svakodnevne specijalizirane emisije.

Radio Široki Brijeg smješten je u zgradi Hrvatskoga kulturnog doma, na Trgu Gojka Šuška, u samom središtu Širokog Brijega. Prvi djelatnici su bili Zlatko Lasić – Muza za mix-pultom, te Velimir Mabić za mikrofonom.

Ovom prilikom naš portal čestita kolegama Radio postaje Široki Brijeg 24 rođendan.

SirokiBrijeg.info