U Mostaru se u subotu 05.11.2016. godine održao međunarodni taekwondo turnir „Mostar open 2016“. Turnir je bio namijenjen svim uzrastima koji su se natjecali na 6 borilišta u disciplinama kick, forme i sportska borba. Nastupilo je oko 600 natjecatelja iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su predstavljali 39 klubova.

Taekwondo klub „Poskok“ je na ovom natjecanju nastupio sa 26 svojih natjecatelja. Deset natjecatelja je nastupilo u sportskoj borbi, devet u disciplini kick i sedam u formama (tehnika).

tkdp6112016-2

U sportskoj borbi nastupio je David Bašić u kategoriji juniora do 51 kilogram koji je kroz dvije pobjede u svojoj kategoriji rezultatima 17:4 u polufinalu i 21:2 u finalu osigurao zlatnu medalju i pehar za najboljeg juniora turnira. Osim njega u sportskoj borbi nastupio je Stipe Rezo u konkurenciji mlađih kadeta (srebrna medalja) i osam natjecatelja u konkurenciji vrtićanaca (2008 i 2009 godište). Među njima su se najbolje istaknuli David Grbišić sa zlatnom medaljom te Luka Kraljević i Marija Bago sa srebrnom medaljom dok je Dominik Jukić završio na trećem mjestu sa brončanom medaljom. Bez medalje su ostali Josip Zlopaša, Patrik Tokić, Nikola Knezović i Nika Rezo.

U disciplini izvođenja taekwondo formi natjecatelji iz Posušja bili su jako uspješni. Srebrne medalje osvojili su Luka Landeka, Matej Bešlić i Mate Dragoja a brončane Klara I Sara Grubišić, David Dumančić i Igor Gavrić.

U disciplini kick najuspješnija posušanka je bila Anamarija Jukić koja je osvojila zlatnu medalju i pehar za najbolju djevojčicu u disciplini kick. Zlatnu medalju također je osvojila i Lea Kvesić a srebrne Marta Grubišić, Leo Jukić i Bruno Knezović. Brončane medalje su osvojili Antea Bašić i Jure Širić dok su bez medalje ostali Roko Galić i Marko Bešlić.

Taekwondo klub „Poskok“ je u ukupnom poretku turnira u sportskoj borbi i kicku zauzeo 5 mjesto od 35 klubova. U ekipnom poretku za forme poskoci su zauzeli također 5 mjesto dok su u disciplini kick zauzeli treće a u vrtićancima četvrto mjesto.

tkdp6112016-3

Na ovom turniru „poskoke“ su vodili treneri Martina Kovač, Lucija Bašić i Marin Begić.

“Ovo natjecanje je jedno od najvećih u BiH i široj okolici. Namijenjeno je svim uzrastima pa tako i najmlađima i neiskusnim natjecateljima pa zato u našem klubu je prije svega namijenjeno baš njima, odnosno početnicima i mlađoj djeci koja nemaju mogućnost nastupati na velikom broju natjecanja. Također meni kao treneru jako je bitno da svoje natjecatelje maksimalno zaštitim a obzirom da na „Mostar open-u“ za vrtićance i olimpijce spajaju se samo po dva godišta sa modificiranim pravilima smatram da je to prihvatljivo za njihovo iskustvo i uzrast. Naši početnici koji još nisu spremni za sportsku borbu imaju priliku nastupiti u disciplini kick u kojoj nema fizičkog kontakta između dva natjecatelja. Izvođenje taekwondo formi također je jedna vrijedna natjecateljska disciplina u kojoj natjecatelji izvode zadane pokrete te kroz njih prezentiraju tehniku, snagu, ritam, preciznost i fleksibilnost te tako skupljaju bodove i međusobno se natječu razvrstani po starosnim kategorijama i pojasevima. U klubu imamo jako kvalitetnih tehničara što su na ovom natjecanju svojim rezultatima i pokazali.

Čestitam svojim članovima a još više trenerima na rezultatima u Mostaru koji dokazuju da taekwondo u Posušju i dalje ide uzlaznom putanjom, u natjecateljskom i trenerskom smislu. Zahvaljujem sa roditeljima naših članova kao i svima koji uvijek prate i podupiru naš rad i naše natjecatelje. Do kraja godine očekuju nas nastupi u Zagrebu, Splitu i Vukovaru, klupsko polaganje za učeničke pojaseve te redovna i Svečana sjednica Kluba”- kazao je na kraju Petar Boban, glavni trener kluba.

SirokiBrijeg.info