14 škola ŽZH u Vitini sudjelovalo na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika i matematike

LJUBUŠKI – Osnovna škola Tina Ujevića Vitina je bila u utorak 31.svibnja 2016. godine domaćin Drugog županijskog natjecanja iz hrvatskog jezika Krasnoslov u kategoriji četvrtih razreda i natjecanja iz matematike u kategoriji petih razreda.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz svih 14 škola Županije Zapadnohercegovačke, po dva učenika za matematiku i jedan učenik za hrvatski jezik.

Na samom početku Miran i Tomislav Bulić najbolji recitatori na ovogodišnjem natjecanju “Dani hrvatskog jezika” , pripremili su kratku recitaciju nakon toga su prisutne pozdravili ravnateljica Kornelija Biško i Ana Kordić, savjetnica ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH koja je i otvorila natjecanje. Program je vodila učenica Mateja Boras.

učnlj3152016 3

“Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti učenike i njihove učiteljice koji su svojim radom i upornošću zaslužili zastupati svoju školu, a nama , osim organizacije podarili privilegiju druženja s njima, jer djeca su budućnost sviju nas.” rekla je ravnateljica Biško te poručila “Bez obzira na rezultat na ovom natjecanju Vaš boravak u našoj prekrasnoj Vitini želim da provedete u lijepom i ugodnom sjećanju.”

“Drago mi je da ste se odazvali natjecanju u ovako veliko broju i stvarno se nadam da će ovo natjecanje postati tradicija i da ćemo uključiti i još drugih stvari da se naši učenici i njihovi učitelji međusobno druže i razmjenjuju iskustva. Želim učenicima puno sreće, da pokažu sve najbolje što mogu, a učiteljima da današnji dan provedu dobro.” rekla je savjetnica Kordić te zahvalila domaćinima na gostoprimstvu.

Pobjedu u natjecanju Krasnoslov odnio je Zvonimir Pandža iz Osnovne škole Franice Dallera Vir, drugo mjesto pripalo je Jani Čolak iz Prve osnovne škole Široki Brijeg , dok je treće mjesto osvojila Dragana Marušić iz Osnovne škole Biograci.

učnlj3152016 2

Na natjecanju iz matematike sudjelovalo je 27 učenika i učenica koji su uz dobru koncentraciju i naravno, dobru pripremu svojih učitelja osvojili sljedeće rezultate:

1. mjesto: Gabriela Čuljak Osnovna škola Sovići
2. mjesto: Matej Gašpar Osnovna škola Kočerin
3. mjesto: Ivan Čamber Osnovna škola Vir

Vrijedi istaknuti kako je Osnovna škola Tina Ujevića Vitina pokazala zavidnu razinu organizacije ovog događaja.

Više fotografija na: LJportal.com