12-godišnja Petra Grubišić iz Ljubuškog sa svojim Benom osvojio je tri vrijedna odličja u Crnoj Gori

Na Međunarodnoj izložbi pasa održanoj u nedjelju 22.listopada u Čanju, Crna Gora, njemački kratkodlaki ptičar Ben pod vodstvom mlade Ljubušanke 12-godišnje Petre Grubišić osvojio je tri vrijedna odličja; ocjenu odličan CAC CACIB, prvo mjesto u svojoj pasmini te prvo mjesto u grupi ptičara.

Petra koja ljubav prema psima gaji od malih nogu sudjeluje aktivno kao vodič psa na izložbama već dvije godine, a na ovom natjecanju osvojila je nagradu za najboljeg vodiča u kategoriji juniora – Junior handling.

Riječ je o kategoriji koja je od izuzetnog značaja za kinologiju jer se kroz nju oblikuju mladi ljudi koji će kasnije postati nositelji kinološke kulture, sudac u Junior handlingu ne ocjenjuje psa, već znanje, vođenje i prezentaciju mladog vodiča tj. Junior handlera.

„Sudjelovanjem na izložbama svaki put naučim nešto novo, volim pse i želim postati pravi znalac, u budućnosti se vidim kao kinolog„ nakon što smo joj čestitali na uspjehu rekla nam je skromno Petra, inače učenica osmog razreda OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

Bjanka Medić / Radio Ljubuški