Županijski sud u Širokom Brijegu produljio pritvor optuženim Zvonimiru Sušcu (35), Ivici Roziću (30) i Tomislavu Ćuži (36).

Pritvor može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže 2 godine.

Sušac je sproveden u pritvor 10.10.2017. godine, Rozić 17.10.2017. godine, a Ćuže 7.11.2017. godine.

Županijsko tužiteljstvo je zatražilo da se pritvor optuženicima produlji i nakon potvrđivanja optužnice, što je Županijski sud i prihvatio.

Optuženi se terete zbog kaznih djela razbojništva i nedopuštenog držanja oružja.

Optužnicom ovog tužiteljstva stavljeno im je na teret da su se dogovorili da će dana 22. rujna 2017. godine izvršiti razbojništvo. To su i učinili, na štetu automat kluba „M…“ u Ljubuškom. Maskirani sa fantomkama na glavi i rukavicama na rukama, a Rozić sa automatskom puškom AK-47 upali su u automat klub. Predmete za maskiranje im je osigurao Tomislav Ćuže. Nakon što su upali u automat klub Rozić je uzviknuo „ovo je pljačka, daj pare, pucat ću“, nakon čega je ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice automat kluba. Nakon što su pokupili novac, sjeli su u vozilo marke „,Mercedes“ i odvezli se u nepoznatom pravcu. Tom prilikom dio novca od ukupno 3.500,00 KM su potrošili, a drugi dio kao i maskirne predmete donijeli su u obiteljsku kuću Ćuže. Automatska puška AK-47 kao i određena količina streljiva, pronađeni su kod Sušca, koji se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo.

Odluka o produljenju pritvora je nepravomoćna. O eventualnim žalbama odlučivati će Kazneno vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu sastavljeno od trojice sudaca, izjavio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info