Poznati ljubuški maratonac Zlatko Javorko Mišetić u utorak je jubilarni 20. put istrčao mini maraton Polog – Široki Brijeg, a i ove godine je primio poseban pehar namijenjen najstarijem sudioniku.

Na mini maratonu su sudjelovala 82 natjecatelja iz BiH i Hrvatske, među kojima i rekordan broj žena – njih 15.

Mišetić je posljednja dva desetljeća nezaobilazan na ovoj utrci, koja se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Pologu.

I ovaj put Mišetić je bio oduševljen dočekom u Širokom Brijegu jer su mu mnogi na cilju čestitali budući da je sa svojih 66 godina uspio istrčati ovu zahtjevnu utrku.

Prvo mjesto u utorak je u Širokom Brijegu osvojio Ivan Dračar, član Atletskog kluba Kvarner, drugo mjesto Ante Pokrajčić, dok je treći bio Vinko Sliško

Mišetić je istaknuo kako, iako on sam ima godina koliko prva trojica zajedno, ne razmišlja o prestanku nastupanja na maratonima.

“Još se nadam da ću trčati barem 25 godina, ako me zdravlje posluži”, dodao je Mišetić.

Jedino mu je žao što nije u mogućnosti sudjelovati na svim natjecanjima na koja ga pozivaju, te se boji da će, ne zbog manjka volje ili kondicije, već zbog materijalnih problema i nedostatka financijskih sredstava, biti prisiljen smanjiti trkačke nastupe i propustiti neke maratone koji mu pružaju veliku radost u životu.

„Volio bih ići trčati i u druge zemlje, ako bude sponzora, nastupati ću gdje god me pozovu, trčim za sve prigode, svatove, rođendane, godišnjice braka“, zaključio je na kraju.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški