Bivši Predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Ljubuški pravomoćno je osuđen zbog pronevjere novca u službi. Ivan Spajić iz Gruda (52) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 14 mjeseci, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Nadalje, kako nam je naveo, od osuđenika Ivana Spajića oduzeta je imovinska korist u iznosu od 16.350,00 KM. Također, zabranjeno mu je obavljanje poslova koji se odnose na imovinu kojoj ima pristup u obavljaju opisa svojih poslova u trajanju od 3 godine.

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbu optuženika i Županijskog tužiteljstva ŽZH i potvrdio presudu Općinskog suda Ljubuškom. Županijsko tužiteljstvo je izjavilo žalbu zbog odluke o kazni.

Presudom je utvrđeno da je osuđeni Ivan Spajić kao predsjednik i ovlaštena osoba za zastupanje Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH u periodu od 2012. do 2014. prisvojio novac u ukupnom iznosu od 16.350,00 KM. Bez znanja i odobrenje Upravnog odbora sa računa Sindikata u banci u više navrata je podizao novčana sredstva u raznim iznosima od 300 KM do 3.000,00 KM. S tim u vezi osuđeni je kao predsjednik Sindikata i osoba koja je ovlaštena za podizanje novčanih sredstava iskoristio svoj položaj i novac koji mu je povjerene zadržao je za sebe.

SirokiBrijeg.info