Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine je dana, 14. svibnja 2018. godine, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i rasprave za izricanje kaznenopravne sankcije, izreklo presudu kojom je optuženik Miro Kvesić oglašen krivim za kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavak 2. u svezi s kaznenim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda iz članka 210 a. KZ BiH, a optuženik Ante Kvesić za kazneno djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda iz članka 210 a. KZ BiH, u svezi s člankom 31. i 54. KZ BiH.

Sud je optuženika Miru Kvesića osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine, a kao sporednu kaznu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 20.000,00 KM koju je optuženik dužan platiti u roku od 6 (šest) mjeseci od dana pravomoćnosti presude. Ukoliko optuženik ne plati novčanu kaznu, sukladno odredbi članka 47. stavak 3. KZ BiH, ista će se zamijeniti kaznom zatvora tako što će se za svakih započetih 100,00 KM novčane kazne odrediti jedan dan zatvora, ali zatvor ne može prekoračiti propisanu kaznu za to djelo. Sud je optuženiku Miri Kvesiću izrekao mjeru sigurnosti – oduzimanje predmeta, a također se oduzima i iznos od 14.802,00 KM, kao imovinska korist stečena kaznenim djelom, koji je optuženik dužan uplatiti u proračun BiH u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Sud je optuženiku Anti Kvesiću izrekao uvjetnu osudu kojom se optuženiku utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i istodobno određuje da se ova kazna neće izvršiti ako optuženik u roku od 2 (dvije) godine dana od dana pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Temeljem odredbi članka 188. stavak 1. Zakona o kaznenome postupku BiH, optuženici Miro Kvesić i Ante Kvesić se obvezuju na plaćanje troškova kaznenoga postupka u iznosu od po 100,00 KM, na ime sudbenoga paušala, koje su dužni platiti u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti presude, priopćeno je iz Sud-a BiH

POVEZANE VIJESTI:

Predložen pritvor za Marijanoviće, Čolake i jednog Kvesića iz akcije “Lištica”

Nakon Čutuka i Kvesići sklopili nagodbe s Tužiteljstvom

Počelo suđenje za krijumčarenje duhana, “pala” prva nagodba s tužiteljstvom

SueokiBrijeg.info