Promocija knjige je bila popraćena sa velikim zanimanjem, te je izaslanstvo Gradonačelnika grada Zagreba sektor kulture sudjelovalo na ovoj promociji, kao i izaslanstvo Središnjeg Državnog Ureda za Hrvate izvan RH.

Uz zainteresiranost medija, cijelu promociju je prenosila Hrvatska Radio Televizija emisija “Pogled preko granice” HRT4, u prilogu link

https://glashrvatske.hrt.hr/hr/multimedija/pogled-preko-granice-hrvati-u-bih/pogled-preko-granice-hrvati-u-bih-18102018/

Knjiga „Izopačeno čovječanstvo“ je skup kolumni koje je autorica Žana Alpeza pisala za medije u Hrvatskoj BiH i Srbiji u zadnjih godinu i pol dana. Riječ je o psihologiji, filozofiji, problemima laži, patologije, licemjerstva i beznađa u svakodnevnom životu iz perspektive autorice.

Ovo je knjiga u kojoj se mogu naći krici i vapaji iz svakodnevnice našega života, primjeri nas, kako živimo u dobu koje se okrutno odnosi prema pojedincima. Autorica, koja inače dolazi iz Gruda, razmatra odnos dobra i zla ne kroz apstraktne, metafizičke odnose, već kao stvarnost što nas svakodnevno okružuje, kroz naš odnos prema onima koji su u raljama zla nepravednog društva.

SirokiBrijeg.info