Vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu odlučilo je da sva šestorica osumnjičenika u akciji „Gastabajter“ ostaju u pritvoru još 2 (dva) mjeseca, zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, nedozvoljenog držanja oružja i odavanja službe tajne, potvrdio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH

Osumnjičenim Ž.M. (43), T.I. (49), I.A. (37), J.P. (41), I.K. (43) pritvor je produljen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke i nastaviti činiti kaznena djela, dok se T.P. (39) u pritvoru nalazi zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Podsjećamo, Ž.M. se sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K., koji su kontinuirano nabavljani i prodavali kokain i marihuanu osobama sa područja Ljubuškog.

Pored toga, pripadnik grupe J.P. se sumnjiči da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i municiju.

T.P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T.I.

Osumnjičenici imaju mogućnost pobijanja odluke podnošenjem žalbe Vrhovnom sudu F BiH.

SirokiBrijeg.info