ALU Široki Brijeg ove srijede organizirala je “Dan otvorenih vrata” za sve ljubitelje dobrih slika i umjetničkih djela polaznika ove “Institucije”.

Iako je Akademija svoja vrata otvorila za sve od ranog jutra. Službeno otvaranje je započelo od 17 sati uvodnim govorom Stjepana Skoke, dekana Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu koji je ovaj tradicionalni Dan otvorenih vrata prezentirao kao završni događaj kada studenti pokazuju svoje radove kako bi napravili jedan kratak rezime što su radili tijekom godine. Te je uručio pohvalnice najboljim studentima za umjetnički rad u 2017./2018. godini, a koje su dobili Sanja Ivana Glavan, Srećko Babić i Magdalena Vukoja.

Kratko se okupljenima obratio i Marko Džoić, predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru koji je pohvalio ovu Akademiju kao i polaznike kojima je kazao na neki način kako su posebni unatoč tome što nisu u Mostaru i da na taj način daju jednu čar koja se ne može pronaći na drugim fakultetima te izrazio zadovoljstvo što nazoči ovom događaju, kao i to da ga svake godine koliko posjećuje ovu Akademiju sve više oduševe.

VIŠE FOTOGRAFIJA na Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Nakon govora, svi nazočni su dobili priliku sudjelovali u performansu nazvanom ”Europsko proljeće”, gdje su na platnu mogli oslikati nešto simbolično kao poruku darivanja cvijeta za Europu. A čast da nacrta prvi cvijet imao je predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, koji nije krio oduševljenje crtajući jedan prekrasan umjetnički “Plavi cvijet” sa korijenom, a uskoro su mu se pridružili i ostali nazočni i veliko bijelo platno je u nekoliko minuta postalo pravo malo umjetničko djelo.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info