FOTO: Krešo Vujević

LJUBUŠKI – Federalne vlasti odlučile dati braniteljima oglođane kosti, u prijevodu ratni dodatak, pod uvjetima ako branitelj ispunjava starosne godine, mora se nalaziti na zavodu za nezaposlene i ne smije mu ni žena imati nikakva primanja.

Gospodo vlastodršci, oglođali ste federalni proračun skupa s vašim lažnim braniteljima, i, sada nama nudite svoje ogrizine!

Takav ponižavajući odnos prema braniteljskoj populaciji, koja je stvarala ovu državu, izazvao je lavinu nezadovoljstva, te je to i razlog što branitelji od danas masovno izlaze na ulice, planiraju blokade po cijeloj Federaciji!

Zaboravljeni branitelji iz šatora istine, podružnice Ljubuški, Čapljina, prvi su pokrenuli lavinu nezadovoljstva, danas točno u “pet do 12”, izašli i blokirali autocestu na Bijači.

Mi nismo ulični razbojnici

Prevalili su nas parlamentarci, rekao je Drago Grbavac predsjednik Udruge zaboravljenih branitelja BiH, koja je danas u podne blokirala autocestu prema graničnom prijelazu Bijača.

Rekao je kako ostaju na ovoj prometnici do daljnjega te podsjetio kako su prekršena obećanja da će se točka na kojoj će se raspravljati o njihovim zahtjevima staviti na dnevni red, a to još nije učinjeno.

Najavili su sjednicu na dan obilježavanje zločina u Srebrenici vjerojatno misleći da će nas biti manje i da se nećemo odazvati. Mi ne odustajemo od svojih zahtjeva i trebaju oni to riješiti da to ne izlazimo na ulice, rekao je Grbavac.

Rekao je kako je ovo jedini način da skrenu pozornost javnosti na svoj problem koji se, kako navodi, može riješiti za jednu minutu.

Mi nismo ulični razbojnici, niti rušitelji države, nego se borimo za svoja prava. Pokušali smo kroz sve institucije ali nismo uspjeli i ne vidimo drugog načina da riješimo problem. Ne može biti 580 tisuća branitelja kad ih je u rati bulo 280.000 i neka ih je 300.000. Ovo je van pameti, rekao je Grbavac.

Neka izbace ove koji nisu okusili miris baruta, koji nisu vidjelu se matere i ćaće kad se ide na teren i djece, neka njih vrate (iz prava) pa će tada biti novca, dodao je.

Darinko Boto, ispred spomenute udruge rekao je kako su se okupili jer danas zasjeda Kolegij parlamenta Federacije kako bi razradili temu sjednice koja se treba održati 10. srpnja.

Trebaju odabrati karakter sjednice. Hoće li biti tematska ili po hitnom postupu ili će naći načina da nas ponovno izigraju. Poručujemo svim parlamentarcima da se sjete što smo bili dogovorili na sjednici gdje je predsjedatelj tražio od Vlade tri točke koje mi tražimo – registar, braniteljski dodatak i prestanak financiranja udruga, rekao nam je Boto.

UZB Ljubuški / Ljubuski.net