FOTO: Mili Marušić

Krenula je nova školska godina, a s time i dodatni oprez u prometu, kako za vozače tako i za pješake!

Grad Široki Brijeg nije iznimka od ostalih gradova i mjesta što se tiče nekulture u prometu, a samo je sreća što još nitko “glavu izgubio” nije od školaraca na putu od kuće do škole i obrnuto, s obzirom kako za njih kao i za ostale pješake skoro pa i ne postoji adekvatna pješačka staza, a da ne govorimo o pješačkim prijelazima koji su postavljeni tek tako da postoje i da netko ne bi rekao kako ih nema!

No, dobro, drugom prilikom ćemo se posvetiti malo više toj tematici jer ima se puno toga za reći i pokazati, a sada se okrećemo priči koju smo odradili s učenicima OŠ u Pologu i djelatnicima PU Široki Brijeg.

Naime, ovog utorka djelatnici PU Široki Brijeg i učenici Osnovne škole u Pologu proveli su akciji pod nazivom “DJECA SIGURNA U PROMETU”, kako bi podigli stanje sigurnosti prometa na višu razinu i svijesti vozača koji prolaze prometnicama u blizini škola.

Bilo je zanimljivih scena i izgovora od vozača kojima su se i mladi prometnici lijepo nasmijali nakon što su bivani zaustavljeni i gdje su im ovi mališani kazali nekoliko osnovnih savjeta na koja kao vozači trebaju pripaziti i što su svi zaustavljeni vozači sa zadovoljstvom prihvatili.

Zanimljiva je bila jedna od scena kada je jedan mladi prometnik zaustavio vozilo u kojemu su se nalazili njegovi mama i tatu koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, a on ih je profesionalno upozorio da se vežu kako ne bi bili kažnjeni zbog toga, tako da su stavili sigurnosni pojas nakon njegova upozorenja, a kaznu su izbjegli samo iz razloga što nije bio prvenstveno cilj kažnjavati, nego upozoriti.

Sve u svemu akcija za pohvalu i koje će se u naredne dant nastaviti diljem Županije Zapadnohercegovačke, a također, policijski službenici svih PU održat će predavanja u školama na području ŽZH, svim učenicima prvih razreda, i tom prilikom upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i educirat ih o osnovnim pravilima ponašanja u prometu koje trebaju poštivati.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info