U utorak je u dvorani Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama održano IX. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći, na kojem su se natjecali pobjednici općinskih i gradskih natjecanja iz Gruda, Širokog Brijega, Ljubuškog i Posušja, ukupno šest ekipa.

Natjecanje je u ime predsjednika Vlade ŽZH otvorio dr.sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH i načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite, koji je naglasio važnost Crvenoga križa, kao i njegovu ulogu u strukturama Civilne zaštite. Martinović je izrazio zadovoljstvo organizacijom i posebnom motiviranošću i željom natjecatelja za sudjelovanjem. Zaželio je svima sreću i otvorio je IX. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći.

U konkurenciji osnovnih škola (kategorija podmladak), prvo mjesto i ujedno plasman na Federalno natjecanje osvojila je ekipa Druge osnovne škole Široki Brijeg, dok je drugoplasirana ekipa Osnovne škole Tina Ujevića Vitina. U konkurenciji tri srednje škole (kategorija omladina) prvo mjesto i plasman na Federalno natjecanje osvojila je ekipa Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude, dok se drugim mjestom zadovoljila Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg. Priznanja su dodjelili predsjednik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika, ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH dr.sc. Drago Martinović, pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu Željko Vukoja, te sudac u poligonu Joško Bebek.

XXI. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći održava se 12. svibnja u Mostaru, a okuplja prvoplasirane ekipe iz obe kategorije (podmladak i omladina) na svim županijskim natjecanjima.

Crveni križ ŽZH nastavlja svoje redovite aktivnosti u Tjednu Crvenoga križa, od 8. do 15. svibnja distribuirat će se pomoć u vidu 182 paketa hrane potrebitima na području Županije Zapadnohercegovačke, zahvaljujući ostavštini Agana Hodžića, navodi se u priopćenju CK ŽZH.

SirokiBrijeg.info