Poštovani, obavještavamo vas da organiziramo projekt “Likovna radionica”, koji je namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta grada Širokog Brijega i okolice.

Dijete ima prirodan interes za okolinu, njeno istraživanje i otkrivanje te svojevrsnu želju za stvaralaštvom. Prikazivanje tih interesa djeca pokazuju već od najranije dobi, te je sa strane odraslih potrebno uočavanje, shvaćanje i pružanje slobode razvitka kreativnosti. Likovnim izražavanjem djeca shvaćaju i poimaju svijet oko sebe te se likovnom kulturom potiče psiho-motorički razvitak, razvitak mašte, intelektualni razvitak i estetička osjetljivost.

Projektom likovne radionice pruža se djeci mogućnost socijalizacije i razvitka kreativnosti u obliku izvanškolske aktivnosti. U suradnji sa Likovnom radionicom „Lira“, u čijim će se prostorijama održavati radionica, pod vodstvom akademskih slikarica, djeca će imati priliku napraviti dizajn vlastitih platnenih torbi, koje po završetku radionice kao nagradu nose sa sobom. Radionica je kao izvanškolska aktivnost namijenjena za termine subotom, koja bi se održavala, ovisno o odazivu, u jednom do dva termina. U slučaju želje za stalnim pohađanjem likovne radionice, likovna radionica „Lira“ nudi tu mogućnost.

Razvoj kreativnosti temelji se na motivaciji i interesu, te se ovim projektom upravo to pruža svakom djetetu.

Cilj ovog projekta je poticanje i pružanje mogućnosti razvijanja dječjeg kreativnog rada. Projekt će se održati 9.6. od 12 do 14 sati, a broj sudionika je ograničen.

Za prijavu na projekt “Likovna radionica” potrebno je poslati poruku s imenom i prezimenom polaznika i kontaktom u inbox Facebook stranice te na e-mail adresu udrugamladih.sum@gmail.com ili broj telefona 063/869-256.

Širokobriješka Udruga mladih