Zbirka poezije Ivice Vizentanera pod nazivom „Svjetlo iznad prolaznosti“ predstavljena je ljubuškoj javnosti. U Gradskoj vijećnici, gdje je održana promocija, tražila se stolica više, budući da se pjesme koje su našle mjesto u ovoj zbirci dotiču raznih tema, od duhovne do ljubavne tematike.

Naime, riječ je o Vizentanerovom pjesničkom prvijencu u kojem je sabrano 80 pjesama, a koje su nastale za vrijeme njegovog srednjoškolskog obrazovanja, razdoblja u kojem je napisano oko 300 raznovrsnih pjesama.

„Sretan sam što su pjesme otrgnute od zaborava prolaznosti, stoga je i nastao ovaj simboličan naziv zbirke poezije – „Svjetlo iznad prolaznosti“, kazao je Vizentaner nakon promocije, dodavši kako već radi i na drugoj zbirci za koju se nada da će uskoro biti izdana.

„U posljednjih godinu dana, pripremajući ovu zbirku poezije, bio sam izrazito motiviran pa sam napisao velik broj pjesama iz takozvanog zrelijeg životnog sadržaja“, istaknuo je autor, uz kojeg su o zbirci govorili i recenzenti prof. Mate Grbavac i fra Goran Azinović.

Fra Goran Azinović je kazao kako ga veseli izdavanje ove zbirke jer je to znak da je u tijeku jedna kulturna obnova grada.

„Ljubuški se, po svemu sudeći, počeo ponovno graditi. A prava obnova grada započinje u Knjižnici“, izjavio je Azinović. Profesor Mate Grbavac rekao je, pak, kako je lijepo gledati radosne ljude koji su došli slušati poeziju.

Nakon predstavljanja u Ljubuškom, Vizentaner će svoj pjesnički prvijenac uskoro promovirati i u Mostaru te na Hardomilju u sklopu „Hardomiljskih susreta 2018.“.

Dnevni list