LJUBUŠKI – Vijećnici OV-a Ljubuški raspravljali su o ukupno 15 točaka dnevnog reda na sjednici koja je u ponedjeljak održana u Gradskoj vijećnici.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, uslijedio je aktualni sat koji je, između ostalog, obilježen uz čestitke Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na iznimnom uspjehu i osvojenom drugom mjestu na SP-u u Rusiji. Bila je to prigoda da, kao i obično, vijećnici daju svoje prijedloge, sugestije, ali i da upute pitanja općinskom načelniku Nevenku Barbariću. Zanimalo ih je u kakvom je stanju ljubuška Tkaonica te što je s procesom između Javnog komunalnog poduzeća Ljubuški i JP „Parkovi“.

Po okončanju aktualnog sata, vijećnici su primili na znanje informaciju o provedbi akcijskog plana za borbu protiv korupcije u općini Ljubuški za razdoblje od 2017.do 2021. godine. Raspravljali su i o nacrtu odluke o novčanoj potpori studentima s područja općine Ljubuški u akademskoj 2018./2019. godini, uz napomenu građanima da se obrate vijeću pismenim putem, ukoliko imaju prijedloge ili primjedbe vezane za ovu odluku.

Jedna od točaka koja se našla na dnevnom redu odnosila se na prijedlog odluke o pokretanju postupka revizije integrirane strategije razvoja općine Ljubuški za razdoblje od 2019. do 2022. godine. Ova točka je dobila jednoglasnu potporu vijećnika, jednako kao i ona o prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni odluke o provođenju prostornog plana općine Ljubuški.

Uz tri glasa suzdržana, potporu je dobio i prijedlog zaključka o davanju suglasnosti općinskom načelniku za potpisivanje ugovora o izgradnji distributivno-sabirnog centra, koji je, kako su se vijećnici složili, neophodan za razvoj i opstanak poljoprivrede u ljubuškom kraju.

Tri vijećnika bila su suzdržana i po pitanju prijedloga dopunskog rješenja o imenovanju članova stručnog povjerenstva za utvrđivanje uvjeta uređenja prostora za područje općine Ljubuški gdje nije donijet provedbeni plan.

Jednoglasno je, između ostalog, potpora dana odluci o formiranju cijena usluga u Dječjem vrtiću Ljubuški. Tako bi svako drugo upisano dijete iz obitelji imalo popust do 30 %, a treće bi ostvarilo pravo na besplatan upis.

To je samo jedan od noviteta u ovoj ustanovi, a u planu je i gradnja još jednog vrtića, najvjerojatnije u južnom dijelu grada, za što je potrebna suglasnost načelnika i OV-a.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list