Dana 10. lipnja 2018 (nedjelja) organiziran je izlet u Blidinje za članove športske sekcije za osobe s invaliditetom, volontere i stručne djelatnike.

Polazak je organiziran kod caffe “EKO”-Široki Brijeg u 09:30 sati. Sveta Misa služena je u 11:00 sati u crkvi Gospa Snježna u Blidinjama pod vodstvom fra Vinka Mikulića. Ovom izletu su se pridružili i članovi športske sekcije koja djeluje u Grudama.

Za sve goste poslije mise, u prekrasnoj prirodi ispred obiteljske kuće Palac, osiguran je ručak. Daljnim programom je održano završno natjecanje u športskim aktivnostima, gdje su članovi športske sekcije Široki Brijeg i Grude demonstrirali naučeno kroz školsku godinu 2017/2018.

Neke od disciplina u kojima je održano natjecanje su: vuča konopca, gađanje čunjeva, štafeta,nabaci krug, prijenos loptice reketom….

Također, u neformalnom dijelu dana je bilo jako zabavno: pjevalo se (karoke), šetalo do jezera, penjalo na okolna brdašca. Zahvaljujući dobroj organizaciji i lijepom vremenu sve se odvilo kako je planirano.

Zaključak je taj da su svi zadovoljni i sretni, a posebno djeca s poteškoćama u razvoju, te kako bi trebalo animirati cijelu društvenu zajednicu kako bi ovakvih aktivnosti bilo što više, priopćili su iz Udruge invalida ŽZH.

SirokiBrijeg.info