Na međunarodnom taekwondo natjecanju “10. MOSTAR OPEN 2018” koje se održalo 03.11.2018. u Mostaru nastupilo je 33 kluba iz 7 država ( Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Portugal, Izrael, Makedonija i Bosna i Hercegovina) sa više od 400 natjecatelja. Sportaši su se natjecali u 3 discipline (sportska borba, forme i kick) na 4 borilišta.

Taekwondo klub “Poskok Kočerin” nastupio je sa 17 natjecatelja koji su se izborili za 7 medalja. Naj uspješniji bili su Leonardo Mikulić i Magdalena Kvesić koji su u formama osvojili zlatne medalje. U istoj disciplini srebrna je bila Anamarija Martinović dok su brončani bili Nika Vukoja, Lana Sabljić i Ivan Galić. U disciplini kick srebrnu medalju osvojila je Anamarija Gašpar. Osim njih nastup su zabilježili i Antonija Vukoja, Emanuela Mikulić, Stanko Ćavar, Matej Kvesić, Gabrijela Kvesić, Monika Ivanković, Sara Martinović, Nina Kvesić, Iva Mikulić i Martina Gašpar.

U ekipnom uspjehu kočerinski poskoci su zauzeli četvrto mjesto u disciplini kick te 5 ekipno mjesto u disciplini forme. Na ovo natjecanje mlade sportaše je vodio trener Petar Boban i pomoćna trenerica Lucija Bašić. Taekwondo klub “Poskok Kočerin” je jedan od najmlađih taekwondo klubova u BiH ali iza sebe već ima odlične uspjehe.

“Posebno me raduju uspjesi našeg kluba u Kočerinu jer je to jedna mala ali jako vrijedna i talentirana ekipa mladih sportaša. Nastavljamo se pripremati za Prvenstvo Herceg Bosne koje će se održati 1.12.2108. u Fojnici. Nastupit će mo u punom sastavu a neki od njih će prvi put nastupiti u sportskoj borbi. Uprava kluba je uz pomoć Grada i Županije osigurala jedan dio nove opreme za treninge tako da ćemo ih sada dignuti na još veću razinu. Čestitam poskocima na ovom uspjehu i zahvaljujem se svima koji podupiru naš rad i ove mlade sportaše, posebno njihovim roditeljima i upravi kluba”- kazao je na kraju trener Petar Boban.

SirokiBrijeg.info