Hrvatska stranka prava reagira na (ne)namjerne i površne konstatacije u pojedinim medijima, točnije Večernjem listu, izdanju za BiH, od 14. svibnja, naslova “Zajedno na izborima najveći broj stranaka HNS-a BiH, samostalno idu ‘90., HRS…”, te, sukladno Zakonu o zaštiti klevete Federacije Bosne i Hercegovine, članak 10, traži ispravak netočnog navoda u istom novinskom članku.

U već spomenutom tekstu, između ostalog, u kontekstu mogućih predizbornih koalicija s političkom strankom HDZ1990, autor stranku HSP navodi kao “novoosnovani HSP”, a u kontekstu koalicije unutar HNS-a navodi se “stariji HSP BiH”.

Iznošenjem netočnih informacija u javnost, povrijeđeni su interesi i prava Hrvatske stranke prava.

Hrvatska stranka prava želi onemogućiti svaki vid medijske obmane te inzistira na profesionalizmu, nepristranosti, novinarskoj etici i imperativu točnosti u izvješćivanju javnosti čime se pokazuje medijska odgovornost i poštovanje ne samo prema čitateljima nego i svekolikom društvu kao i stalno osjetljivim političkim zbivanjima u Bosni i Hercegovini.

Stoga podsjećamo na nekoliko činjenica:

– HSP je najstarija pravaška opcija u BiH, osnovana 10. travnja 1991. godine u Ljubuškom te stoga nipošto nije „novoosnovani HSP“

– Iz HSP-a su vremenom proizišle sve pravaške opcije u BiH, pa tako i, kako neupućeni novinar navodi, “stariji HSP BiH”

U svezi navedenog podsjećamo da HSP nije sudjelovao u platformaškoj vlasti kao što je to činio HSP BiH koji sada, srozavajući ionako nisko političko dostojanstvo i gradi sramno, podaničko savezništvo s HDZ-om BiH za jednu ili dvije stolice u parlamentu.

Naš, izvorni HSP ne pristaje na sramnu prodaju pravaške ideje, kaže se u priopćenju predsjednika Hrvatske stranke prava (HSP) Nikole Raguža.

SirokiBrijeg.info