U subotu i nedjelju u Sarajevu su se odigrala zadnja dva kola prvenstva BiH.

Članovi GK Posušje imali su 18 udaraca prednosti prije dolaska u Sarajevo.

U predzadnjem kolu u subotu ekipa Sarajeva smanjila je prednost na 12 udaraca, i činilo se da je obrana naslova skoro pa sigurna stvar. Međutim u nedjelju u zadnjem kolu prava drama se odigravala na golf terenu u Sarajevu.

Ekipa Sarajeva predvođena najboljim BiH golferom Kadrićem, koji je odigrao službeno svoju najbolju partiju u karijeri -1, nakon 10ak rupa poravnava rezultata i tada kreće velika borba svih igrača za svaki udarac.

Naša dva najbolja igrača u prvih 5 kola Mladen Mušura i Ivan Lončar kao i dva najbolja sarajevska golfera Mahir Kadrić i Samir Smajić su svoje partije i završili i čekali su se rezultati druge grupe, koju su predvodili naš kapetan Tiho Parlov i Žarko Romić, koji su znali da imamo dva udarca prednosti prije zadnje dvije rupe, što su on i Romić znalački sačuvali za veliko slavlje posušana, sa jednim udarcem prednosti obranili naslov prvaka BiH.

Ukupan rezultat nakon zadnjeg kola bio je Posušje 1264, a Sarajevo 1265 udaraca. Drama kakvu dugo nismo vidjeli na golf terenima, na kraju su spretniji i sretniji bili igrači Posušja za koga su nastupili: Tiho Parlov, Ivan Lončar, Žarko Romić, Mladen Mušura i Mario Perić.

GK Posušje