Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu je ponovno produljilo pritvor Ž.M. (43), T.I. (49), I.A. (37), J.P. (41), I.K. (43) osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari i T.P. (39) osumnjičenom za odavanja službene tajne, nakon što Vrhovni sud F BiH djelomično ukinuo rješenje i predmet vratio na ponovno odlučivanje, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH

Nakon ponovnog odlučivanja, osumnjičenici i dalje ostaju u pritvoru, u koje se nalaze od 26.4.2018. godine, izuzet I.K. (43) koji se nalazi od 28.4.2018. godine.

Dana 22.5.2018. godine, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu uz prijedlog za produljenje pritvora dostavilo je materijalne dokaze kao i iskaze svjedoka na kojima je temeljilo svoj prijedlog za produljenje pritvora.

Vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu odlučilo da “Gasterbajteri” ostaju u pritvoru još 2 mjeseca

Ž.M. sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K., koji su kontinuirano nabavljani i prodavali kokain i marihuanu osobama sa područja Ljubuškog.

J.P. se sumnjiči i da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i municiju.

T.P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T.I.

SirokiBrijeg.info