Šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark nastavlja sa posjetama općinama i gradovima u BiH i javnim debatama o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja EU, koje se održavaju u okviru projekta „Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“.

Dvanaesta javna debata biti će održana u petak, 25.svibnjja 2018. u Širokom Brijegu, u prostorijama Hrvatskog kulturnog doma (Matije Gupca 3), sa početkom u 12:00 sati.

Osim ambasadora Wigemarka na debati će govoriti i ambasador Republike Poljske u BiH Andrzej Krawczyk kao i brojni domaći i regionalni stručnjaci koji su angažirani na projektu.

Prisutni će također imati priliku da nakon debate sudjeliju informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje financira EU i drugi donatori, a koji direktno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica: ProLocal – Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH koji financiraju EU i njemačka vlada, a provodi GIZ i LEP – Program za lokalni razvoj i zapošljavanje, koji financira EU, a provodi ILO, navedeno je u priopćenju.

SirokiBrijeg.info