U četvrtak navečer u Širokom Brijegu su održana dva humanitarna božićna druženja.

Članovi Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina na Trnskoj cesti 120, družeći se uz hranu, piće i glazbu, prikupljali su novčana sredstva od kojih će kupiti i donirati informatičku opremu odjelu učenika s obrazovnim poteškoćama Prve osnovne škole Široki Brijeg, dok se na Trgu Gojka Šuška održala druga od tri večeri akcije ”Što ti možeš učiniti za Božić?” u organizaciji Inicijative za Široki Brijeg.

”Mercedesovci” odlučni pomoći učenicima s obrazovnim poteškoćama

Akcija širokobrijeških mercedesovaca počela je u 18.00 sati te je trajala do 20.00 sati kada su se članovi gore navedene udruge uputili u središte Širokog Brijega kako bi podržali akciju ”Što ti možeš učiniti za Božić?” koja se održava šestu godinu zaredom. Za vrijeme druženja ispred prostorija Udruge na Trnskoj cesti, članovi i njihovi gosti dali su novčane priloge od kojih će biti kupljena informatička oprema odjelu učenika s obrazovnim poteškoćama Prve osnovne škole Široki Brijeg.

ham22122016-1

”Još jednom bi iskoristili priliku kako bi se zahvalili našem generalnom pokrovitelju tvrtki Auto Lijanovići d.o.o. Mostar koja je potpomogla akciju te osigurala jedan dio novca za informatičku opremu te se od srca zahvaljujemo svima koji su pomogli akciji doniravši novac za vrijeme druženja”, navode iz Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina.

Iz spomenute udruge naglašavaju da akcija i dalje traje te pozivaju sve tvrtke, institucije, organizacije, kao i sve ljude dobre volje koji žele pomoći u realizaciji akcije kupnje informatičke opreme da se jave na mail: [email protected] ili na kontakt broj Udruge: 063/552-281. Također, sve dodatne informacije možete dobiti i na službenoj Facebook stranici Mercedes Fan Klub Hercegovina.

”U dogovoru s Prvom osnovnom školom, opremu ćemo uručiti početkom siječnja 2017. godine, točnije u prvom tjednu drugog polugodišta”, zaključili su iz Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina.

ham22122016-5

”Čovjek na čovjeku” na Trgu Gojka Šuška

Što se tiče druge večeri humanitarnog druženja na Trgu Gojka Šuška, u organizaciji Inicijative za Široki Brijeg, broj posjetitelja je bio veći nego prve večeri, a brojne Širokobriježane, ali i posjetitelje iz okolnih gradova, zabavljali su glazbeni sastavi ”Stare note” i ”Tamburaši s kamena”, dok su članovi GSS-a Široki Brijeg, obučeni u Djed Božićnjake, spuštali niz uže s dizalice kako bi razveselili one najmlađe te ih darivali.

Akcija, kao i svih proteklih godina, traje tri dana u vremenskom razdoblju od 18.00 do 24.00 sata. Treće večeri, ujedno i posljednje, u petak 23. prosinca, uživo će svirati Zlatne strune i Zlatne žice. Također, tijekom sve tri večeri organizirano je natjecanje u pečenju uštipaka.

U akciji su udruženi Udruga Inicijativa za Široki Brijeg, Dom Marija Naša Nada, Udruga Narcis, Gradska uprava Široki Brijeg, Centar za socijalni rad Široki Brijeg, lokalna poduzeća, portali i privatnici te mnogobrojni volonteri i prijatelji Širokog Brijega. Svake godine pomogne se oko 200 obitelji i pojedinaca iz Širokog Brijega, ali i susjednih mjesta.

SirokiBrijeg.info