FOTO: Krešo Vujević

LJUBUŠKI – Nakon prošle blokade, danas u 19:10 h, Zaboravljeni branitelji su se okupili u još većem broju i blokirali autocestu na Bijači.

Ovo je snažna poruka svima koji misle kako specijalna policija može zastrašiti branitelje, a i poruka je da specijalci ne mogu riješiti krizu u dobro nagriženom društvu.

Pitamo se, koliko je potrebno intervencija specijalne policije kako bi ljudi shvatili da u našem društvu ima preko 200.000 lažnih branitelja/boraca, koji su ostvarili mnoge privilegije a nisu rata iskusili?

Pitajte se i vi, koliko je još potrebno intervencija specijalne policije da bi se ispoštovala jednoglasna parlamentarna odluka o ukidanju 1.600 braniteljskih/boračkih udruga, financiranih iz proračuna?

Zar je moguće kako mnogi još ne shvaćaju kako su Zaboravljeni branitelji spremni i uporni da se napokon objave sva imena onih koji uživaju nezaslužene ratne privilegije i da ih od tih zahtjeva ne mogu više štititi njihovi stranački moćnici, a niti specijalna policija.

20:10 h

Sunce zalazi, kolone vozila idu u nedogled, pristiže još prosvjednika, … tama se spušta nad Bijaču.

Na blokadi je i Zaboravljeni branitelj Ilija Zubac, prošao sva ratišta od Dubrovnika do Vukovara, bio pripadnik i HV i HVO-a. Bez obzira na mnoga odličja na prsima, nikakva braniteljska prava nije ostvario.

20: 35 h

Policija dronom snima situaciju

22: 00 h

Branitelji su prekinuli blokadu i pustili promet, specijalci se nisu pojavljivali.

Stigli su i predstavnici “Kampa heroja” iz Sarajeva koji ostaju “Šatoru istine” do sutra.

UZB Ljubuški